Rebecca Holder

ER DET EGENTIG SÅ BRA PÅ TOPPEN?

 • Publisert: 15.05.2017, 21:31
 • Kategori: Tanker og meninger


 • Jeg er SÅ lei av hvor perfekt alt skal være. Bildene skal være fine. Klærne skal være fine. Veska skal være dyr, og maten skal se ut som en forbanna kunstutstilling. Det er jo totalt å umulig å strekke til på alle områder, og jeg syntes synd på dere som ikke føler dere bra nok fordi noen på Instagram ser ut til å ha det bedre enn dere. For det er ikke sant! Bilder er en illusjon av noe fantastisk, men ikke den sanne virkeligheten. Og det er noe vi alle må lære oss, for vi har ikke godt av å hele tiden hige etter en topp som bare blir høyere og høyere. 

  Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, men jeg vil at vi skal gå litt mer inn i oss selv. Vi er bra nok akkurat slik vi er, enten det er med masse sminke, eller i kosedressen med hånda stappet ned i en godtepose. Vi trenger ikke turkist vann og oppsatte salater på Instagram for å være bra. Samtidig må de som føler seg bra ved å dele slikt, få lov til det. Vi må rett og slett fokusere på oss selv, og ikke så mye på alle andre!

  Ta ting litt easy. Det er ikke verdt det <3 

 • Publisert: 15.05.2017, 21:31
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 7 kommentarer
 • SÅ FORBANNA UTAKKNEMLIG

 • Publisert: 26.04.2017, 13:15
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Processed with VSCOcam with f2 preset

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Noen dager kan jeg ta meg selv i å elske livet. Jeg smiler, ler og føler meg rett og slett lykkelig. Så går det en natt, og jeg våkner som verdens mest ulykkelige menneske. Jeg er utakknemlig for alt jeg har, og har så gjerne lyst på et enda bedre liv. Så går det enda en natt, og jeg er tilbake med det store smilet. Jeg skal være så egoistisk å si at jeg håper flere kjenner seg igjen. For jeg kan ikke fatte og begripe hvordan noen KUN kan leve med de gode dagene. Hva med nedturene? Erfaringene? Lærdommen? 

  Jeg leser en hel haug av blogger, og kjenner jeg blir så irritert på de som alltid skal vise alt fra den perfekte vinkel. Aldri dårlig humør, aldri en dårlig hårdag eller aldri en kvise å spotte. Men så kom photoshop og mindfucked oss totalt. Sosiale medier har virkelig lagt press på folk, men om man ikke kan vise frem seg selv - hva er vitsen? Jeg foretrekker også å legge ut de fineste bildene av meg selv, men kommer det opp et stygt bilde: javel, det er jo fortsatt meg. 

  Jeg tror ingen kan bli lykkelige hvis man ikke aksepterer at man er som man er. 

 • Publisert: 26.04.2017, 13:15
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 17 kommentarer
 • FARLIG Å SKILLE SEG UT

 • Publisert: 25.04.2017, 11:00
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Processed with VSCOcam with f2 preset

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Jeg husker så godt da jeg kjøpte denne t-skjorten. Jeg jobbet fortsatt på Urban, og var så happy for at jeg kom alle litt i forkjøpet. Jeg slapp å slåss om størrelser, og det i seg selv var jo en seier når Adidas virkelig ble populært igjen for noen år tilbake. Nå er jeg ikke like gira, og merker at jeg ikke kunne brydd meg mindre om hva som sto på brystet. Adidas, Nike eller bare ingenting. I really don`t care. 

  I tillegg er det så forbanna kjedelig å finne et kult plagg, men før du rekker å blunke har hele byen det samme. Jeg syntes liksom ikke det er så kult. Jeg vil heller ha noe ingen andre har, så om det gjør at jeg må shoppe mindre: I`m fine. Og det er garantert lommeboka mi også. 

  Poenget mitt er vel bare at det er vi som forbrukere som bestemmer hva som er kult og ikke. Og da kan vi heller ikke klage på at alle kler seg likt. Uggs, slengbukse og Louis Vuitton slengt over skuldra er vel ikke akkurat ukjent nå til dags, og jeg kjenner at det er SÅ trist. Tenk at så fine vesker brått ble SÅ kjedelig, kun fordi hele Oslo går rundt med den. Trist, trist og atter trist. 

 • Publisert: 25.04.2017, 11:00
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 10 kommentarer
 • EN URETTFERDIG VERDEN

 • Publisert: 18.04.2017, 13:03
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with f2 preset

  Processed with VSCO with f2 preset

  Innimellom tar jeg meg selv i å tenke på hvorfor jeg er akkurat som jeg er. Dette er tanker jeg svært sjeldent deler med andre, rett og slett fordi man ofte får et fjåsete svar om at det bare er slik ting er. Og det er jeg fryktelig klar over, men de tankene finnes der likevel. Hvorfor er de vi mennesker som styrer i verden? Kunne det ha vært noen andre? Og hvorfor ble jeg akkurat slik jeg er? Hvorfor er jeg født i Norge? Spørsmål som jeg undrer over i mens andre er ute å drikker seg sanseløs lørdag etter lørdag. 

  Jeg er på ingen som helst måte en filosofisk person - selv om jeg gjerne kunne ønske det. Jeg får bare øyeblikk hvor alt virker så .. rart. Som om det ikke gir noen mening. Jeg forstår ikke at det kan finnes flere millioner ulike ansikter der ute. Jeg forstår ikke at jeg er født i verdens beste land, i mens en annen jente med akkurat samme drømmer som meg er født i helt andre omstendigheter. Jeg kan klage over at jeg ikke har råd til å dra på luksusferie, i mens andre klager over at de ikke har spist på en uke. Jeg kan klage over at jeg har valgt å flytte til en annen by enn familien min. Samtidig sitter det en på andre siden av jorden som ikke har noen familie. 

  Verden er så forbanna rar, urettferdig og hensynsløs. Jeg forstår meg ikke på den, og det tror jeg ingen kan gjøre. Det gir på ingen som helst måte mening at jeg sitter her med alt jeg ønsker meg, i mens du sitter der med ingenting. At vi kan ha de samme drømmene, men dine muligheter er nesten ikke-eksisterende.

  Jeg syntes bare det er så .. urettferdig. 

 • Publisert: 18.04.2017, 13:03
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 12 kommentarer
 • IKKE ALLE HAR DET LIKE BRA

 • Publisert: 05.12.2016, 19:37
 • Kategori: Tanker og meninger

 • Jeg har mange ganger den siste tiden trengt å skrive ned noe. Enten det er en avtale, eller bare en morsom historie. Likevel har bloggen forsvunnet i mengden med andre ting å gjøre - men idag ramlet jeg plutselig innom likevel. Nå er det nesten en måned siden sist jeg logget meg inn, og i løpet av den tiden har det rukket å bli Desember - min absolutte favoritt måned. Likevel har jeg en del tanker om dagen, og for å lette på trykket tenkte jeg å dele dem med dere. 

  ♥ Selv om jeg personlig har et godt forhold til jul og alt som følger med - har ikke alle andre det. Det er så vondt å se hvordan mennesker sitter langs gatene og rister i en kopp med noen usle kroner de har fått av forbipasserende. Spesielt er det vondt å se når det er noen på min egen alder. Man kan nok relaterer seg mer, og derfor gjør det enda vondere. 

  ♥ Litt i samme bås som over her, men i år skal jeg bli flinkere til å vise at jeg bryr meg. På lørdag møtte jeg en 20 år gammel jente som satt alene midt på natten i Oslos gater. Da jeg spurte hva planene hennes for julen var, sa hun at hun ville prøve å kontakte familien sin igjen. Å møte familien min ser jeg på som en selvfølge - så den samtalen satt virkelig ting i perspektiv. Alle har det ikke like bra, og det er så latterlig urettferdig. 

  ♥ Litt mer materialistisk: jeg vil kjøpe noe fint å pynte stua med. Vi har allerede mye fint, men jeg savner en nisse som sitter på peisen og dingler med beina. Kontraster fra punktene over her? Ja! Og jeg får dårlig samvittighet over at jeg ønsker meg noe så overfladisk som en liten nisse. 


   

  ♥ I år skal jeg bake. Jeg skal bake til meg selv, men jeg skal også bake noe jeg kan gi til noen andre. Alle monner drar, og for meg er det bare en vinn-vinn situasjon. Jeg får gjøre noe hyggelig her hjemme når jeg baker, og jeg får gjøre noe hyggelig når jeg gir det bort. Ah, dette er noe jeg gleder meg skikkelig til! 

  Jeg er en person som har ekstremt mye samvittighet i meg, og det ser jeg på som min absolutt beste egenskap. Jeg får vondt når andre har det vondt, og jeg blir glad når andre blir glade. Som jeg nevnte litt over her, møtte jeg en jente her om dagen som virkelig har satt hjerne og hjerte i høygir. Hun var 2 år yngre enn meg, og hadde ingen familie å støtte seg på når hun trengte det som mest. Ting som jeg (og mange mange andre) ser på som en selvfølge - er så langt unna virkeligheten for SÅ mange der ute. Jeg syntes det er så forbanna urettferdig at jeg skal ha det så bra, og du så dårlig. 

  GLED EN SOM GRUER SEG TIL JUL

  Jeg anbefaler alle som har mulighet til å sende sms "GLEDE" til 2490 - da bidrar du med 80,- som er nok til 2 middager for de som trenger det. Og husk at selv om du møter en som er ruset på både det ene og det andre - så er de fortsatt et menneske som trenger like mye kjærlighet som deg og meg ♥ 

 • Publisert: 05.12.2016, 19:37
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 7 kommentarer
 • 8 TING SOM GJØR MEG GLAD

 • Publisert: 21.10.2016, 11:58
 • Kategori: Tanker og meninger
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  SNILLE MENNESKER
  Ingenting slår denne. Alle burde se opp til de som alltid tenker på de rundt seg, og enda flere burde tenke på de rundt seg. For min del lyser det fort gjennom om en person er snill eller ikke - og noe av det verste jeg vet er når noen kommer til meg for å snakke stygt om andre. Please, jeg vil liksom ikke høre på usikkerheten din. Bare vær snill, og hold drittpratet for deg selv!

  SOMMER OG SOL
  Energien som kommer så fort solen skinner er helt fantastisk. Jeg føler meg fresh, fin og lykkelig når den tiden på året kommer. Lite slår en sen sommerkveld med gode venner, engangsgrill og solbrent hud - haha. Også er det jo ikke å legge under en stol at andre mennesker også lyser opp sammen med deg. Alle er liksom så frie, og lever livet 100%.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  SHOPPING OG NYE TING
  Yes, den materialistiske greia. Jeg elsker å kjøpe nye ting, og jeg elsker å føle meg fresh i nye klær. Selv om man må begrense seg, er det deilig de gangene man faktisk tar en skikkelig runde i butikkene og fyller opp skapet med nye, lekre ting. Det er fælt å innrømme: men jeg elsker det materialistiske, og det skal jeg ikke engang prøve å skjule. Det er jo bare sannheten! 

  FAMILIE, KJÆRESTE OG VENNER
  Dette punktet er det som betyr mest for meg. Å se de rundt meg smile, får meg til å smile. Å alltid ha noen der som er glad i deg kun for den du er - det unner jeg alle. Den følelsen av ubetinget kjærlighet og 100% støtte er noe jeg er helt avhengig av, og derfor gir jeg det også tilbake. Dette er mennesker jeg ikke kunne levd uten, og tiden sammen med dem gjør meg 100% lykkelig. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  REISE OG OPPLEVELSER
  Det å oppleve nye ting er helt fantastisk. Enten det er en reise til utlandet, eller bare en aktivitet jeg aldri har prøvd før. Når jeg kommer meg ut fra leiligheten, føler jeg at energien blir en helt annen med en gang. På ferie slapper jeg av og nyter dagene - og legger igjen absolutt alt av bekymringer hjemme.

  MESTRINGSFØLELSE
  Å få til noe man har jobbet for - fy fader for en god følelse. Jeg tror alle higer etter noe spesielt - og vi lager hele tiden nye drømmer. For meg er mestringsfølelse noe jeg hele tiden prøver å oppnå. Jeg vil være den beste utgaven av meg selv, og det er noe jeg jobber med hver eneste dag!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  ENGASJEMENT 
  Å se noen engasjere seg er så vakkert. At man står opp for seg selv, og slår ned på det man ikke liker. Enten det er jobb, hobby eller what so ever liksom. Bare det å engasjere seg for noe! Jeg har mange venner som interesserer seg for ulike ting, og jeg ser så innmari opp til dem som faktisk viser verden at "her er jeg, og dette mener jeg". Det er jo dødskult !! 

  TRENING
  Ingen kan si at trening ikke er deilig - man må bare finne sin egen vei. Jeg elsker intervaller, og trener derfor det. Jeg pusher meg ikke på ting jeg ikke liker, for hvorfor gidde det? Å tvinge meg selv til å gjøre noe fører bare til negative tanker, og det gidder jeg faktisk ikke. Jeg elsker følelsen jeg har etter en god økt, og lykkefølelsen er virkelig på topp! 

 • Publisert: 21.10.2016, 11:58
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 34 kommentarer
 • 10 TING JEG HAR LÆRT I LIVET

 • Publisert: 19.10.2016, 16:02
 • Kategori: Tanker og meninger
 • DET ER IKKE SÅ NØYE
  Jeg har alltid trodd at alt er så viktig. At livet går under hvis noen legger ut et stygt bilde av meg på facebook, eller hvis noen jeg ser opp til ikke vil henge med meg. Men herregud, hvorfor bruke tid på å bry seg? Dette er ting jeg har lagt helt bak meg, og jeg bruker heller energien min på andre ting. Et stygt bilde her og et stygt bilde der gjør vel ingenting. 

  BRUKE TIDEN ALENE GODT 
  Å være alene er noe av det beste som finnes, bare synd det tok så mange år å forstå det. Jeg elsker mitt eget selskap, og syntes aldri synd på meg selv når andre er ute en fuktig lørdagskveld. Hvis det er så forbanna kjedelig, så kunne jeg jo bare blitt med. Film, snacks og pysjamas passer meg og min stil.

  SONY DSC

  ELDREOMSORGEN MÅ BLI BEDRE
  Jeg tror aldri det kan bli bra nok. Når man har stått på hele livet sitt, så fortjener man jaggu å leve de siste årene på den måten man ønsker. Jeg har selv jobbet i helsevesenet, og jeg vet hvor mye press det er på de ansatte for å rekke å komme seg gjennom "to do listen". Jeg kunne bare så inderlig ønske at tiden strakk til, og at de som ønsker å sminke seg får hjelp til det. Eller at de som ønsker en tur i frisk luft får det. Slike små, hverdagslige ting som de fleste tar som en selvfølge. 

  DET HJELPER Å VÆRE SNILL
  Jeg har jobbet med service siden jeg var 16 år, og har dermed fått mye stygge kommentarer. Som 16 åring fristet det mest å slenge med leppa tilbake, men jeg har bygd meg en vegg av tålmodighet. Slenger du med leppa til meg, svarer jeg som om du hadde gitt meg et fint komplement. Å slå tilbake med samme mynt funker ikke - verken på jobb eller fritid. 

  ÆRLIGHET VARER LENGST
  Jeg har alltid vært en ekstremt ærlig person ovenfor andre. Dessverre ikke ovenfor meg selv, men det er en helt annen historie. Har jeg forsnakket meg og fortalt noe jeg ikke skulle fortalt videre - ja, da sier jeg det til den personen som betrodde seg til meg. Er det min skyld at en hylla med brus raste i butikken - da forteller jeg det til de ansatte. Og listen fortsetter. Mennesker som sluntrer unna er noe av det verste jeg vet. 

  SONY DSC

  JEG BLIR ALDRI FORNØYD
  Jeg har innsett at jeg aldri kommer til å få den perfekte selvtilliten. Er jeg fornøyd med sminken, hater jeg håret. Er håret fint, så hater jeg kroppen - og listen fortsetter. Men jeg har lært meg å leve med det, og prøver å akseptere hvem jeg er hver eneste dag. Noen dager er gode, og noen er dårlige. Men jeg har lært at det hjelper ikke å furte, for da kommer man fader meg ingen vei. 

  SUNN MAT ER GODT
  Denne må faktisk få sitt eget punkt. Før ville jeg BARE ha det som var usunt. Grønnsaker? Æsj. Frukt? Æsj. Usunne kalorier og drittmat? Yes please. Nå er jeg omvendt, og vil mye heller spise det som er godt for kroppen min - med enkelte unntak, vel og merke. Sunn mat er godt, og takk for at jeg til slutt lærte meg det! 

  KJIPE MENNESKER ER NO GO
  Åh, før var det så viktig å ha mange venner man kunne støtte seg på. Nå er det viktig å ha få, men heller gode venner. Jeg føler meg litt ferdig med å omgås mennesker som ikke ønsker meg gode ting, og ettersom jeg er så forbanna opptatt av respekt, er det viktig at den er gjensidig. Jeg føler det er litt urettferdig å alltid skulle stille opp for andre, men ikke få det samme tilbake. Den boblen er liksom sprekt. 

  SONY DSC

  DET ER LOV Å DRØMME
  Jeg har alltid vært redd for å fortelle folk om de drømmene jeg har. Hva som de ikke er gode nok? Eller om jeg ikke klarer det? Nå har jeg lært meg at det er lov å drømme, og det er lov å feile. Det gjør liksom ingenting lenger. Drømmene mine er laget for hva JEG ønsker, og om de ikke er bra nok for noen andre - da får de bare bite i det sure eplet altså! 

  TIDEN LEGER SÅR
  Man kan si hva man vil, men tiden leger sår. Absolutt ikke alle, og absolutt ikke 100% - men ting blir bedre. Puta har tatt i mot mange tårer i løpet av livet, og flere skal det nok bli, men de tingene jeg gråt for før - de gråter jeg ikke for nå. Det verste er vel å vente på at et tap av noen du er glad i skal leges. Det sitter i for alltid, men man lærer seg vel å leve med det, på et vis. 

 • Publisert: 19.10.2016, 16:02
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 37 kommentarer
 • 10 LIFE HACKS - EN BEDRE HVERDAG

 • Publisert: 18.10.2016, 10:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  ♥ STÅ ALLTID OPP LITT TIDLIGERE
  Jeg kan garantere deg at dagen din blir ti ganger så fantastisk om du lar stresset ligget igjen et annet sted. Å stå opp med tid til å kose seg, fikse seg og starte dagen på en myk måte er GULL verdt!

  ♥ RE OPP SENGEN DIN
  Å gå forbi en seng som ser både pen og delikat ut har mye å si for meg. Om sengen ser rotete ut, føler jeg meg rotete. Jeg er ganske streng på det her i hus - den som står opp sist, den rer opp sengen. Enkelt og greit!

  ♥ IKKE TENK "HVA OM" HELE DAGEN
  Fokuser heller på det som skjer der og da. Skal du holde et foredrag du gruer deg til? Ikke les på det før du skal holde det. Prøv å tenk så positivt som mulig, for man er faktisk sin egen største kritiker - og det er fader meg ikke sunt i lengden. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  ♥ HA KONTROLL PÅ PLANENE
  Kjøp deg en kalender, skriv det i notater - hva enn som passer deg best. Men skriv ned alle gjøremål for dagen, så kan du krysse av her gang du er i mål med noe. Ikke bare gir det god selvfølelse, du får også gjort alt du må! 

  ♥ VÆR SNILL MED ANDRE MENNESKER
  Og de er som regel snille tilbake. En hyggelig kommentar er ikke så vanskelig for deg å gi bort, men den betyr mer for den som mottar de. Å glede andre mennesker burde vi være flinkere på - det gleder deg selv også. 

  ♥ SETT PRIS PÅ DET DU HAR
  Og send kanskje en tanke til de som ikke har så mye. Om du har en dårlig hårdag, husk at ingen andre kommer til å bry seg. Er kortet tomt for penger, sett pris på at du fortsatt har kjøleskapet fullt av mat - og et tak å bo under. Vi er heldige, husk det! 

  ♥ GJØR ALT KLART KVELDEN FØR
  Ligger alt klart, kan du bruke enda lenger tid på å surre rundt før du starter dagen. Drikke en kopp kaffe, spise en god frokost og lese nattens nyheter i ro og fred. Ingenting er verre enn å løpe ut av senga - og innse at du ikke aner hva du skal ha på deg. Vi har vel alle vært der? 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  ♥ TA HENSYN TIL DEG SELV
  Denne er SÅ viktig. Kvitt deg med negativ energi, og ta vare på den positive. Kvitt deg med "venner" som ikke ønsker deg godt, og ta vare på de som alltid står bak deg. Ikke finn deg i alt mulig piss - det er faktisk ikke verdt det. Mennesker med negativ energi er det som kan endre dagen min fra fantastisk til dritt på et brøksekund. 

  ♥ LEGG GÅRSDAGEN BAK DEG
  Hadde du en kjip onsdag? Gjør torsdagen om til ukens beste dag. Plei deg selv, glem det som har skjedd og se fremover. Å holde på de kjipe tankene ødelegger kun for deg selv, og det skal vi virkelig ikke gjøre mot oss selv. Tilgi bagateller, og kom deg videre. MEN, husk å lytte på de som har noe å fortelle. 

  ♥ LET ETTER UTFORDRINGER
  Ikke vær redd for å ta på deg nye oppgaver. Lær av det du gjør, og ta det med deg videre. Jeg tror vi alle har godt av at hjernen jobber litt ekstra noen ganger, spesielt for de som har en skikkelig A4 hverdag. Jeg tror det fort kan bli kjedelig! 

 • Publisert: 18.10.2016, 10:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 32 kommentarer
 • KOM IGJEN JENTER, SKRYT AV DERE SELV

 • Publisert: 08.09.2016, 20:26
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Etter en nattevakt for en god stund tilbake ble jeg liggende å se på Sykt Perfekt, og det er lite som får meg til å tenke så mye som slike programmer. Jeg kjenner meg liksom så godt igjen i deler av alle historiene, og da blir alt brått så virkelig. Og for de av dere som har sett serien, så husker dere sikkert disse kjærlighetsbrevene alle skrev til seg selv? Noe SÅ fint. 

  SONY DSC

  Her er mitt brev til alle dere jenter der ute! 

  Kjære alle jenter, vi må bli flinkere til å skryte av oss selv. Vi må tørre å innrømme ovenfor oss selv at vi har et fint smil eller at håret vårt ikke er så galt som vi først trodde. Vi må kunne se oss selv i speilet, og tenke "fy fader, i dag ser jeg smokin hot ut". Og vi må ikke minst kunne skryte av oss selv når vi gjør noe bra. Vi må stå opp for hverandre, og backe hun som har falt litt utenfor. Vi må akseptere at alle ikke er like og vi må vel få lov til å digge oss selv uten å bli stemplet som arrogante, håpløse bitches. 

  Kjære dere som føler dere bedre enn alle andre. Dere som slenger lange noveller til den jenta som sitter alene i skolegården. Kjære dere som sparker de som ligger nede. Når var sist du følte deg lykkelig? For jeg ser ingen gnist i øynene dine lenger. De er helt tomme. Kanskje du ikke har det så bra, men hvorfor skal andre lide for din usikkerhet? Skjerp deg, det er faktisk ikke greit. Men det er heller ikke greit at du ikke skal få ha det bra! 

  SONY DSC

  Kjære deg som våkner opp hver eneste dag og føler deg helt amazing. Du som har lange lokker som rammer inn det plettfrie ansiktet ditt, og du som aldri har en dårlig hårdag. Kjære deg som daglig føler deg fin, men som like ofte får høre at du ikke er bra nok. Slå tilbake. Vis dem hvor god du er. Stjel showet, skryt av dine ferdigheter og vis alle de tingene du er god på. Ingen kan ta fra deg det, og det skal du bruke til din fordel. Du må bare tørre! Jeg heier på deg. 

  Kjære alle dere som ikke vet forskjell på opp eller ned. Dere som tror verden kun dreier seg om dere, og dere som tror alt handler om hvordan du ser ut, hva du gjør og hva andre mener om deg. Du som tror dette er fasiten på hvordan livet skal leves. Kom igjen, gjør heller det du gjør for din egen del. Ikke lev etter det jentegjengen forventer. Ikke gjør noe du ikke vil, kun fordi familien sier det er riktig. Ikke bruk dagene dine på å hige etter å få flest likes. For hva er vel 100 likes på insa, når du har 0 likes i det virkelige liv? 

  SONY DSC

  Jeg heier på dere. Jeg heier på dere alle sammen. Og kom igjen a jenter, vær litt flinkere til å heie på de andre rundt deg. Drit i hun som fikk han du ville ha på byen. Du finner deg en annen! Drit i hun som fikk flere likes enn deg på insta, samtidig som det er du som sitter i sofaen med dine aller beste venner. Drit i hva samfunnet forventer, og gjør akkurat som du vil. 

  Det er ditt liv. Det startet med et hvitt A4 ark - nå skal du skrive historien. 

 • Publisert: 08.09.2016, 20:26
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 35 kommentarer
 • 10 TING JEG SKULLE VISST SOM 16 ÅRING

 • Publisert: 06.09.2016, 17:10
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Processed with VSCOcam with f2 preset

  1. Den kroppen du har i dag, vil du savne den dagen du fyller 22. Og det er fader meg sant. Jeg hatet kroppen min som 16 åring, men hadde jeg fått den kroppen i dag hadde jeg hoppet i taket av glede. 

  2. Alt handler ikke om det ytre, tenk mer på det indre. Denne henger litt sammen med den over, men det er så sant. Jeg kunne ønske jeg forsto at du kommer ikke langt her i livet om du kun er hot mama, men har personlighet som en kråke. Det er sånn videregående greie tror jeg. Jeg hatet videregående!

  3. Ting blir bedre, du må bare vite hvordan. Som 16 åring forsto jeg ikke at det var lurt å prate med noen på en dårlig dag, og jeg forsto ikke at jeg måtte jobbe med meg selv for å få det bedre. Men ting ordner seg, det kan jeg love dere. 

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  4. Penger vokser ikke på trær. Tenk om jeg hadde spart alle pengene mine, istedenfor å handle i kantina på skolen hver dag. Eller om jeg hadde droppet det kule plagget hver gang jeg så et. Å shoppe er morsomt, men å spare til leilighet eller bil er ENDA morsommere. 

  5. Jeg fant meg i så sinnsykt mye dritt fra andre mennesker, men jeg var aldri den som turte å si ifra. Jeg skulle virkelig stått mer opp for meg selv! Men er det noe jeg har lært så er det å si ifra. Jeg orker ikke mennesker som drar meg ned og ikke ønsker meg godt. 

  6. Kjærligheten finner du når tiden er inne for det. Hvis han du "dater" ditcher deg - get over it. Som 16-17 åring var det kanskje verdens undergang, men når jeg tenker på det i dag, er jeg glad det skjedde. Det fine er at man lærer seg hva man ønsker og hva man ikke ønsker. 

  7. Jeg kunne virkelig ønske jeg brukte mer tid hjemme med familien. Nå som jeg bor i Oslo er det ikke lenger like enkelt, og da jeg var 16 var det "lame" å henge hjemme hele tiden. Å være hjemme nå er det beste som finnes, og jeg nyter hvert eneste sekund. 

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  8. Er det en ting jeg virkelig skulle tatt bedre vare på, så var det friheten. Å gå på skole er noe helt annet enn å jobbe, og det å kunne drive med hva man selv ønsker etter skoletid skulle jeg utnyttet bedre. Som voksen er det jobb i hytt og gevær, leiligheten skal vaskes og tro det eller ei - men vasker du ikke trusene dine, da har du faktisk ingen å ha på deg når skittentøyskurven er full. 

  9. Jeg skulle visst at når man flytter for seg selv, må man også lage maten sin selv. Kjøkkenet var kanskje det stedet jeg besøkte MINST i mine år da jeg bodde hjemme, noe som resulterte i halvkokt ris og tørr kylling til middag et par ganger for mye. Å lære seg å lage mat er noe ALLE burde gjøre! 

  10. Sist men ikke minst: Skolen! Jeg kunne ønske jeg forsto viktigheten av gode karakterer, selv om de faktisk ikke er så aller verst. Nå som jeg er litt eldre, har jeg innsett at alle de studiene jeg kanskje ønsker - har et noe høyere snitt enn hva vitnemålet mitt viser. Men ønsker man noe hardt nok får man det til, så de handler vel bare om stå-på-vilje og selvkontroll! 

 • Publisert: 06.09.2016, 17:10
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 39 kommentarer
 • NÅR MOBBING FÅR EN HEDERSPLASS

 • Publisert: 02.09.2016, 21:53
 • Kategori: Tanker og meninger
 • SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Det er så vondt. Det er så vondt å se deg lide hver eneste dag, fordi noen mener det er noe feil ved deg. Det er vondt å se at du ikke kan være deg selv, fordi noen ikke aksepterer deg for den du er. Mobbingen som setter spor, slagene som treffer deg rett i hjertet og en hverdag hvor du må skjule deg selv. Det er ikke greit. Hvorfor skal du ha det sånn, når ikke jeg har det sånn? Hvorfor kan ikke du få smile slik som jeg kan og hvorfor er det akkurat du som fikk utdelt disse kortene? Jeg vil ikke ha de gode kortene om jeg ikke kan få dele de med deg som fikk de dårlige. 

  Jeg tenker mye. Hodet mitt kverner nye tanker hvert eneste sekund, og i dag er det den onde sirkelen av mobbing som har fått "hedersplassen". Jeg kan ikke fatte og begripe hva som er så forbanna kult med å rakke ned på et annet menneske. Bare fordi vedkommende har annerledes hårfarge, annerledes kroppsform eller annerledes væremåte tar noen seg friheten til å tråkke ned på følelser, stolthet og livsglede. Og hvem sa egentlig at vedkommende var annerledes? For meg er det bare kult å gjøre sin egen greie, og være komfortabel med den du er. 

  I dag så jeg på The Stream. Jeg så en person med iver, lyst og glede. Jeg så et menneske med dødskul stil, og en helt rå stemme. Jeg så en person som verken var blond eller brunette, og jeg så en person som hadde sitt livs moment på en scene. Fy fader, jeg ble så rørt. Også ble jeg lei meg igjen. Jeg ble lei meg fordi denne personen la de dårlige kortene sine på bordet, og fortalte om hvordan noen tok seg friheten til å stoppe en bil, åpne vinduet og helle en forbanna kaffekopp over hodet på han. WHY?! Og jeg syntes det er trist at det er SÅ mange mennesker som går gjennom dette hver jævla dag. Men han her, han reiste seg og viste disse menneskene at "fuck you, se på meg nå". DET er styrke, og sånt ser jeg opp til. Jeg kunne bare ønske at noen også gjorde det for de som ikke klarer det selv! 

  Jeg vet ikke hvor jeg vil med dette innlegget. Jeg vil så veldig gjerne sette enda mer fokus på dette. Jeg vil at gode, snille og flotte mennesker skal få den hverdagen de fortjener. Jeg vil at de som sitter alene i et hjørne skal få en hånd å holde i. Jeg vil at den jenta som får høre hvor stygg hun er hver eneste dag skal møte det mennesket som forsvarer henne, og jeg vil at den gutten som blir sparket i det skjule skal sparke så hardt tilbake at noen aldri kommer til å røre han igjen. 

  Jeg vil bare se rettferdighet, for mobbing er det vondeste jeg ser - og det knuser hjertet mitt. 

 • Publisert: 02.09.2016, 21:53
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 17 kommentarer
 • TIL DEG SOM ALLTID SLENGER DRITT

 • Publisert: 20.04.2016, 21:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Ja, til deg som finner det interessant å rakke ned på andre mennesker. Til deg som føler et behov for å tråkke noen ned i søla, og til deg som tror drittslenging kun er å ytre en mening. Hvor gikk det galt?

  Jeg kan si såpass at jeg er en veldig snill person. Jeg har mye empati, og jeg har mye sympati. Jeg setter meg inn i andre mennesker følelser, og føler jeg er god til å lytte når noen har det vondt. Jeg holder heller kjeft, enn å ytre stygge meninger om andre, og jeg forsvarer de som ikke kan gjøre det selv, når de rundt meg slenger dritt. Dette er jeg stolt av. Det er en egenskap jeg alltid har hatt, og en egenskap jeg tror og håper jeg tar med meg i grava. Det er slik jeg vil leve livet mitt, og det er slik jeg kunne ønske at flere der ute tenkte. 

  SONY DSC

  Det er så vondt. Så vondt å lese alle de stygge kommentarene, og de er ikke engang rettet til meg. Det er så vondt å se hvordan du prøver å holde hodet oppe, men bak den trygge maska, finnes det ikke lenger selvtillit. Det er så vondt å lese at noen ikke lenger ønsker å leve, fordi du valgte å bruke det du kaller for ytringsfrihet på å rakke vedkommende ned. Og det er så forbanna vondt å se hvordan du koser deg, og tror oppførselen din er ok. Samtidig sitter det et annet menneske på andre siden, og har det vondere enn du kan fatte og begripe. Og du koser deg? Skam deg! 

  Det er vel for faen ikke ok. Du er ikke bedre enn meg. Du er ikke bedre enn noen, faktisk. Kanskje du er best i en pølsespisekonkurranse, eller kanskje du hadde best rekord i kulestøt på ungdomsskolen. Men det betyr ikke at du er et bedre menneske. Det betyr bare at du presterte bedre enn noen andre - der og da. Og det er kult for deg, det. Jeg kunne til og med unnet deg gleden, og jeg kunne unnet deg følelsen av å være best i noe. Men så fort du tar deg friheten til å fortelle et annet menneske at han eller hun ikke er bra nok - nei, da kommer jeg aldri mer til å respektere deg. 

  Jeg forstår ikke hvor dette skal ende. Ta bloggere som eksempel. Uansett hva de skriver, gjør eller tenker - så er det feil. Velger de å legge seg under kniven, må du jo fortelle det, for hvis ikke blir det ramaskrik for at du aldri fortalte det. Men velger du å fortelle det - ja, da burde du aldri ha sagt det, for du påvirker andre til å kanskje gjøre det samme. Og slik fortsetter det. Kommentarene strømmer inn, du godtar dem ikke, men de kommer bare på nytt. Det blir opprettet hatsider på nett, og det er jo så sykt kult. Det er kult å sitte der som det nettrollet på 40 år og slenge dritt til en jente på 21 år, fordi hun tok et valg du ikke støtter. Ja, det er jo så sinnsykt okei!

  SONY DSC

  NEI, det er ikke det. Det finnes ikke greit, og det finnes ikke noen gode unnskyldninger for å gjøre det. Det finnes ingen god grunn for mobbing, og det finnes ingen god grunn for drittslenging. Og jeg tror ikke det finnes håp en gang. Jeg tror det bare blir verre og verre! Hva skal skje med oss da? Skal vi bare se på, og godta det som skjer? Skal vi bare late som om vedkommende ikke bryr seg, så da kan vi også ignorere? Det er ikke sånn at at mobbing av fremmede på nett er noe verre enn mobbing på skolen. For i mine øyne er mobbing det samme uansett hvor det skjer, hvem det skjer med og hvordan det skjer. Det er kun et ord som kan beskrive det godt nok: FEIL! Helt feil og helt på tryne. Og jeg blir så forbanna!

  Jeg vet ikke hvem som leser dette innlegget. Jeg vet ikke om du føler deg truffet akkurat nå. Men om du gjør det - ta et par runder med deg selv. Ta en titt i speilet, og spør hva du får ut av det. Er det aggresjon? Depresjon? Kanskje du føler deg på bunn, og det hjelper å slenge dritt til andre? Ikke vet jeg, og jeg vil heller ikke vite. Jeg vil bare at du skal skjerpe deg. Jeg vil at du skal fortelle deg selv at det ikke er verdt det. For brått står du der helt alene, og kanskje det er du som en dag trenger støtte? Hvis du da har tatt valget om å støte alle fra deg med den dårlig holdningen din - ja, da får du bare sitte der alene! DET skal jeg unne deg, og jeg skal ha så latterlig god samvittighet! 

  Bare skjerp deg. Først da kan jeg like deg! 

 • Publisert: 20.04.2016, 21:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 22 kommentarer
 • MAKTEN LIGGER I SOSIALE MEDIER

 • Publisert: 18.04.2016, 20:24
 • Kategori: Tanker og meninger
 • SONY DSC

  Lurer du på hvorfor du ikke får sove om kvelden? Eller hvorfor alle plutselig bruker samme hudpleieserie? Eller lurer du kanskje på hvem som har skylda i at venninnen din blir mobbet på nett? Det er oss. Vi er forbrukere, og fy faen så mye makt vi har! 

  Jeg er så lei. Jeg er lei av at vi aldri lenger er sosiale sammen, fordi vi er så opptatt av hva som skjer rundt oss. Jeg er så lei av at vi ikke lever, fordi vi må ta bilde til Instagram. Jeg er så lei av å lytte til syting om tinder daten fra helvete, når du selv har valgt å laste opp et bilde som ikke en gang ligner på deg. Kanskje hadde du møtt en fyr som faktisk likte deg - men da burde du også vise han hvem du er, og ikke hvem du ønsker å være. 

  Jeg er lei av folk som kommenterer dritt. Jeg er lei av dere som tror blogging ikke kan være en jobb, og jeg er lei av dere som rakker ned på andre mennesker, kun fordi de velger å være seg selv. Og jeg er lei av dere som sier at markedsføring på sosiale medier er en dårlig ide. Kjære deg - det er slik samfunnet har blitt, og enten du liker det eller ei - du må bare leve med det!

  SONY DSC

  Vi skal alltid være så tilgjengelige. Svarer vi ikke på første melding, så får vi en til. Svarer vi ikke på snapchat, så er vi dårlige venner. Tar jeg ikke telefonen, er det helt krise. Men hvorfor? Jeg klarte meg helt fint uten telefonen før, så hvorfor skal jeg ikke det nå? 

  Jeg skriver støtt og stadig om dette. Jeg skriver om det, fordi det er noe som opptar mye plass i hodet mitt. Jeg skriver om det, fordi jeg vil at folk skal bli litt bevisste - inkludert meg selv. Jeg er ikke perfekt jeg heller. Jeg elsker telefonen min, og bruker mye tid foran mac´en. Jeg streamer fra Ipaden, og legger ut fine bilder av meg selv på Instagram. Men jeg vil så gjerne at vi alle bare kan være .. sosiale? Være mer oppmerksomme på det som skjer foran oss, og mindre på det som skjer innenfor sosiale mediers rammer. Jeg har ingenting i mot sosiale medier, folkens. Jeg digger det! Markedsføring for store bedrifter kan aldri ha vært så effektivt som det er nå? Men det betyr ikke at vi ikke skal ta oss tid til hverandre. 

  SONY DSC

  Men en ting er sikkert: markedsføringen funker. 

  Jeg kan ramse opp liste etter liste på ting jeg gjerne skulle kjøpt meg. Ting jeg ønsker meg, og ting jeg kunne ønske jeg eide. Disse tingene har ikke bare falt ned i hodet på meg en kald Desember natt. Jeg har sett det på en blogg, på instagram eller på en kul film på youtube. Jeg har klikket meg inn på nettbutikker, og jeg har kjøpt meg det jeg vil ha. Og hvem tjener på dette? Jo, bloggeren selvfølgelig. Og hva så??? Jeg får det jeg vil ha, og bloggeren tjener noen kroner på det. Jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre. At noen andre oppnår suksess - det er faktisk helt greit. 

  Også sitter det noen på sidelinjen som mener sosiale medier ikke betyr makt? At følgere ikke betyr suksess? De lever av det, folkens. Det er en jobb, og de jobber MINST like hardt som du og jeg. Og i mens de hover inn penger, sitter du å slenger dritt - noe som gjør dem enda mer populære på de sosiale mediene. Du kan si så mye dritt du vil, men til syvende og sist gir du dem bare enda mer publisitet. Sorry ass, men du kan bare ikke vinne. 

  SONY DSC

  Hvis sosiale medier ikke har makt, hvem har makt da? 
   

 • Publisert: 18.04.2016, 20:24
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • JANTELOVEN, SNART TAR DU LIVET AV NOEN

 • Publisert: 29.03.2016, 20:48
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Hei du. Ja, du som er fremmed for meg. Deg jeg aldri har sett før, snakket med før eller hatt noen formening om før. Hvem er egentlig du? Og hvem er du til å dømme meg?

  Du som tror janteloven er den loven moren din oppdro deg til å følge. Eller kanskje du valgte det helt selv? Ikke vet jeg, og jeg vet fortsatt ikke hvem du er.

  Heldigvis er ikke janteloven noe som påvirker meg. Kanskje fordi jeg er litt forsiktig, og tråkker sjeldent andre på føttene. Jeg går alltid varsomt frem, tenker meg om både to og tre ganger før jeg skriver noe, og til slutt sletter det som du ser på for drøyt - fordi jeg er litt redd for denne janteloven. Men jeg vet jo ikke hvem du er.

  Men fy fader som du provoserer meg, kjære jantelov.

  bilde kun til illustrasjon

  Du sier jeg ikke skal tro jeg er noe. Men hva er jeg vel da? Jeg er da noe, hvis ikke hadde jeg aldri vært her. Jeg er flink, det skal jeg si deg. Jeg er stolt av meg selv, fordi jeg har blitt den jeg er. Men jeg har alltid VISST at jeg er noe. Jeg er en god venninne og en god kjæreste. Jeg er en god storesøster for mine søsken og jeg er en god datter for mine foreldre. Så da tok du kanskje feil? For jeg er NOE. Og jeg er mer enn deg, for du er bare oppdiktet.

  Du forteller meg også at jeg ikke skal tro jeg er klokere enn deg. Okei, da sier vi det sånn. Men jeg føler meg klokere. Jeg føler meg klokere enn deg, og alle de menneskene som tror at du er the big shit. For vet du hva? For meg er du ingenting.

  bilde kun til illustrasjon

  Du sier også at jeg ikke skal innbille meg at jeg er bedre. Okei, men hvorfor det? Jeg føler meg som et bedre menneske enn den personen som i går skrev at det ikke var lov å ta silikon om man ønsket det. Jeg føler meg bedre enn han som satt gjemt bak et tastatur i forrige uke og skrev hvor stygt et annet menneske var. Og jeg føler meg bedre enn den personen som mobber noen på vei til skolen hver eneste dag. Og jeg har all min rett til å føle det slik, for jeg vet at jeg har så mye å gi.

  Men jeg skal kanskje ikke tro jeg vet mer enn deg? Det jeg har lært om folkeskikk og respekt for andre mennesker stemmer kanskje ikke? JO, det tror jeg fader meg det gjør. Og nå vil jeg grave meg ned, for denne tanken gjør meg så flau av vår generasjon. Hvor var respekten din for andre mennesker da du kommenterte anonymt at et annet menneske ikke var verdt noen ting? Eller hvor var folkeskikken din da du dyttet den bloggeren over ende på puben forrige helg? Jeg tror du glemte den igjen et annet sted, for her er den i hvertfall ikke å finne.


  bilde kun til illustrasjon

  Jeg skal jo heller ikke tro jeg er noe mer. Men vet du hva, det trenger jeg ikke. Jeg vil verken være mer eller mindre enn akkurat meg selv. Du syntes kanskje jeg skryter litt for mye nå, kjære jantelov? Det kan godt være. Men hvorfor skulle jeg ikke gjøre det?

  Men for all del - jeg kan absolutt ikke tro jeg duger til noe. For det har du bestemt, så da stemmer vel det? Jeg syntes synd på alle de menneskene som ikke kan stå opp for seg selv, og som lar seg tråkke på fordi samfunnet har sagt de ikke duger. Vi alle duger til noe, og kjære deg som ikke klarer å tro på det: stå opp for deg selv! Jeg vedder på at du kunne tatt verden med storm!


  bilde kun til illustrasjon

  "Ingen bryr seg om meg!" Vet du hvor mange som tenker det hver eneste dag? Kun på grunn av deg? Det er mange fler enn vi kan se for oss. Det er så fucked up, for ingen skal trenge å vite hvordan den følelsen er. Klart det er noen som bryr seg, men i et noe kynisk samfunn forstår jeg at det er vanskelig å innse til tider. Jeg kan ikke fatte når og hvorfor det ble sånn. Det er kvalmt ass. Hei, jeg kjenner deg kanskje ikke. Men hvis du er en snill person - så bryr jeg meg om deg. Hvis du vil at jeg skal bry meg om deg, så kan jeg bry meg om deg. Hvis du sitter alene på byen - ja, da skal jeg faen meg komme bort til deg. 

  Det siste du sier før du avslutter den kvalme seansen din med hvordan vi skal være: Du skal ikke tro du kan lære oss noe. AH, feil, atter en gang. Her er hva jeg skal lære deg: Jeg skal lære deg å være en god person mot de menneskene du møter på din vei. Jeg skal lære deg å unne andre mennesker glede, og jeg skal lære deg å trøste de som ligger nede. Jeg skal lære deg verdien av et menneskeliv, og jeg skal lære deg at man skammer seg når man oppfører seg dårlig. Jeg kan lære deg en hel masse om samvittighet, for min renner snart over. Jeg kan ta deg med på masse moro, men da må du la meg få le sammen med deg. Jeg kan fortelle deg morsomme, kleine og teite historier om livet mitt - men da må du ikke dømme meg. Fy fader, jeg kan lære deg så mye! 

  -----

  KJÆRE alle sammen! Janteloven er noe dritt. De menneskene som følger janteloven er noe dritt. Men herregud, vi må da klare å banke dritten under bordet og se forbi disse menneskene som ikke vil oss noe godt. Og dealen med dette innlegget er jo at samfunnet vi lever i - det er definisjonen på janteloven. De færreste går inn med en holdning om at "NÅ skal jeg følge janteloven". Det er så ubevisst i mange tilfeller, men også så altfor bevisst i andre. Jeg kunne ønske flere klarte å drite i hva samfunnet forventer, og at vi bare kunne levd litt mer for oss selv.

  Jeg er 100% at du ikke ville bruke alle pengene dine på den Michael Kors vesken - men du måtte jo bare passe inn i et samfunn som ikke er laget for mennesker som deg og meg. 

 • Publisert: 29.03.2016, 20:48
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • DETTE IRRITERER MEG

 • Publisert: 22.03.2016, 09:27
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Jeg tror vi alle har vært der. Dere vet hun dama som sniker foran deg på bussen? Eller han lystløgneren som tror du går på alle løgnene hans? Jeg er egentlig en veldig postitv person, noe jeg ser på som en av mine beste egenskaper. Men jaggu kan jeg bli irritert, og det er heller ikke få ting som irriterer meg. Det er vel kanskje en av de negative egenskapene igjen. MEN, det kunne vært verre, right? Jeg beklager språket litt sånn på forhånd. Ble litt revet med innimellom her.. 

  Processed with VSCOcam with x1 preset

  - PLEASE, PLEASE, PLEASE - 

  1. Handleturen fra h******. Du vet når du står der sulten som en hval, endelig har kommet først i køen - så skal de som jobber der dele helgens referat med hverandre, le litt og smile ekkelt til deg som om du liksom skal forstå at de bare MÅTTE ta den praten akkurat nå. Please ..

  2. Bussmafiaen. Når du, midt i rushen står presset mellom to svette armhuler på bussen, og endelig kan trykke på stopp knappen for å hoppe av på neste stopp. Men så kommer du deg f*** meg ikke av, fordi de ørtentusen folkene som står på utsiden ikke har lært seg " AVSTIGNING FØR PÅSTIGNING". Ååå jeg blir GAL!

  3. Du som vet alt. Ja, du som hele tiden skal rette på ALT de rundt deg gjør, sier og til og med føler. Neste gang du føler for å fortelle meg noe jeg åpenbart allerede vet - ta hintet og stapp hodet ned i jorda og fortell det til all marken du finner der istedenfor. De setter garantert større pris på det enn meg!

  4. Arrogante og overlegne mennesker. Jeg tror faktisk ikke jeg trenger å utdype denne så mye. Jeg bare orker ikke stå ved siden av et menneske med nesa så høyt i sky at den nesten treffer månen. Har ingenting å si om du er kjendig eller ei - men det er faktisk veldig hyggelig å bli kjent med nye mennesker, altså :-)

  Processed with VSCOcam with b5 preset

  5. Barn i butikk. Jeg har stor forståelse for at barn i ny og ne kan være litt vanskelige, men jeg tror ikke det hjelper å ryke stemmebåndet for å fortelle kidden din at han ikke får sjokolade til middag. Ikke rart kidden ikke vet hva innestemme er, når du ikke vet det selv. 

  6.  Festivalløven. Jeg var på min første festival i sommer, og det var gøy det altså. Problemet er bare hun venninna til søstra til katta til naboen som vet ALT man burde vite om festivaler, og som ikke er redd for å fortelle deg at du bruker feil hårstrikk, for hvite sko og drikker feil type øl. Come on, pleeease 

  7. Den negative. Den personen som aldri finner noe positivt å snakke om, og kun kaster seg over alle mulige samtaleevner som man kan vri og vende til det negative. Bare smil, kjære deg. Jeg tror du kanskje kunne kledd det! 

  Processed with VSCOcam with x1 preset
  - slenger med et lite smil midt oppi all irritasjonen her, jeg -

  8. Facebook-vennen. Som egentlig ikke er en venn, men nok en gang venninna til broren til katta til naboen tre hus bortafor. Hvor mange ganger må jeg avslå forespørselen om å spille det kjipe spillet ditt? J e g  v i l  i k k e. 

  9.  Mobilfreaken. Dette er den verste av de alle. Jeg var en av de verste før, og fy som jeg skammer meg. Ja, jeg kommer gjerne på besøk, men kan jeg please få fem minutter av tiden din? Det er nemlig ikke så interessant å se nesa di trykt ned i den skjermen 3 timer på rappen imens du ivrig later som du hører på det jeg har å si. Håper en hai glefser tak i telefonen din neste gang du er på båttur ... 

  Del gjerne deres irritasjonsmomenter. Syntes det er så morsomt å lese! 

 • Publisert: 22.03.2016, 09:27
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • FORBANNA MORALPOLITI

 • Publisert: 09.11.2015, 21:28
 • Kategori: Tanker og meninger


 • Har du noen gang tatt deg selv i å ta så mange selfies at meldingen om fult lager på telefonen dukker opp? Eller den panikken som brer seg utover når du skal sminke deg en tidlig lørdagsmorgen, men pudderet plutselig ser ut til å være tomt? Det har ihvertfall jeg, og det er noe jeg virkelig hater. Man vil jo vise seg frem fra sin absolutt beste side. Være den personen som alltid ser fresh ut, har fine klær og smiler gjennom hele dagen. Man ønsker alltid noe for seg selv, enten det er ambisjoner i arbeidslivet, eller bare å legge seg under kniven for å justere på noe man ikke er fornøyd med. Men hva skjer hvis man velger å dele det med andre mennesker? Havner det på feil persons ører, sitter du plutselig med moralpolitiet langt opp etter strupen.   Og hvem er vel du til å dømme hva andre mennesker ønsker med livet sitt? At du ikke liker en person som provoserer for å komme seg på topp, er vel bare bygd opp av sjalusi for at du ikke får det til selv? Jeg unner ALLE å nå langt i livet. Jeg unner ALLE å oppnå suksess, spesielt hvis man har jobbet hardt for det. Jeg syntes det er greit hvis du ønsker å kjøpe en veske til 15K, eller at datteren din får en Parajumper fordi hun ønsket seg det. For hva de menneskene rundt meg velger å bruke sine penger og sin tid på, har jeg null og niks med å gjøre. Det er ikke min sak, og jeg kunne ikke brydd meg mindre. 

  MEN, selv om ikke jeg bryr meg, er det andre som bryr seg. Og noen tar det ofte litt for langt. Jeg leser nemlig en haug av blogger. Alt fra toppbloggere som Sophie Elise, Ida Wulff og Andrea Badendyck, til mindre blogger av for eksempel gamle venninner. Og hva skjer i kommentarfeltet når noen av disse legger ut bilde av sitt nyeste innkjøp? En Chanel, en Cèline eller en vinterjakke de færreste 19 åringer har råd til å kjøpe selv? Jo, moralpolitiet er raskt på saken om å fortelle hvor forbanna teit det er, eller hvor mye annet fornuftig man kunne kjøpt for de pengene. Eller så blir man fortalt at det er så kvalmt med bloggere som hele tiden skal vise hvor mye penger de har, og at man rett og slett skal gjemme alle pengene på en sparekonto og aldri vise dem til verden. Og listen er LANG. Og irritasjonen hos meg bare vokser og vokser. For hvem er vel du til å fortelle andre mennesker hva som er riktig og galt? Hvem er vel du til å bestemme hvordan man skal leve livet sitt? Nei, du er absolutt ingen. La nå folk unne seg det de ønsker. Enten det er en Chanel til 40k, eller et ekstra lag med brunkrem i fleisen en lørdagsmorgen.   Min favorittblogger gjennom alle år har uten tvil vært Sophie Elise. Ikke fordi jeg er så enig i absolutt alt hun skriver, men fordi hun er så mye smartere enn de aller fleste. Hun har hele tiden vært klar over at å provosere - det gir deg en vei til topps. Og tilbakemeldingene har vært mange, både positive, men også så forbanna mange negative. Og dette vet jeg, fordi jeg elsker å lese kommentarfelter. Enten på artikler på VG.NO, eller kommentarfeltet til en som liker å provosere. Og folkens - fortsett med det. Provoser litt, gå utenfor komfortsonen og vis hvem dere er. Jeg skal ihvertfall bli flinkere til å bry meg mindre om hva andre mener, og mer om hva jeg ønsker for meg selv. For jeg tror ikke man kommer noen vei her i livet ved å alltid la moralpolitiet bestemme hva som er best for deg. 

  JA, dette er kanskje satt litt på kanten. Jeg er ikke personen som selv hadde prioritert 15k til en veske, men dette er realiteten. Det er altfor mange som velger å blande seg inn i andre menneskers valg, og jeg skjønner bare ikke at dere orker. OG, jeg vet det er en bakside med dette også. Jeg VET at mange føler presset, noe som er veldig synd. Jeg blir selvfølgelig å "svare" på mitt eget innlegg etterhvert, med nettopp dette som tema! Det er en stor debatt, og jeg tror aldri man kan si hva som er rett, og hva som er galt å mene her. Men som sagt: jeg kommer tilbake til temaet med en annen vinkling en annen dag. Over og ut!

  HVA TENKER DERE RUNDT DETTE? 

 • Publisert: 09.11.2015, 21:28
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • HVA KAN JEG GJØRE BEDRE?

 • Publisert: 06.11.2015, 20:42
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 1. PLANLEGGE: jeg er så ubrukelig når det kommer til å planlegge hverdagen min. Dette ender ofte opp med en vassen pølse fra Narvesen til middag, og store padder under øynene etter altfor lite søvn. Og deretter har vi jo neste punkt .. 

  2. SPIS DEG SUNN: for hvor mange ganger har jeg ikke dyttet i meg den vasne pølsa, for så å tenke at jeg dytter på haka mi kjærester den ikke vil ha? Jeg er flink i perioder, men så fort det blir endring i rutiner når det kommer til for eksempel jobb, blir det drastiske endringer i kosthold også. 

  3. DEN FORBANNA MOBILEN: mitt største elsk/hat forhold går garantert til iphonen min. Kunne ikke levd uten, men fy fader som den plager meg. Jeg er ikke av de verste, men likevel - jeg må bruke mer tid sammen med de jeg er glad i når vi først møtes, enn å stirre på en skjerm som gir meg absolutt null og niks. Et lite tips til dere som hele tiden må si "HÆ" når noen prater til dere - legg bort telefonen !!!

  4. TA KONTAKT: jeg har flere venninner som har flyttet langt unna, og selv har jeg jo flyttet til en annen by. Og man skulle jo tro det var en enkel sak å holde kontakt med alle sammen, men fader så dårlig jeg er på det. Men jeg er like glad i dere alle sammen selv om, og skal skjerpe meg, hihi!

  5. VÆRE SOSIAL: jeg har nesten glemt hva det vil si å være sosial, og før jeg slår hull i veggen med hodet, tror jeg det er på tide å gjøre noe med det. Jeg elsker å være sammen med venninnene mine, men etter en lang arbeidsdag er jeg personen som kaster inn håndkleet først, og kryper opp i sofaen med et snev av dårlig samvittighet. Jeg kan siteres på "Nei, jeg orker ikke idag." 

  6. SMIL MER: jeg har alltid vært den som smiler, ler og stort sett er fornøyd. Men så fort jeg havner i en ond sirkel fylt med stress, lite søvn og dårlig mat, påvirker det humøret mitt mer enn jeg selv trodde. Jeg kan finne meg selv sittende på gulvet på badet fordi jeg ikke orker å gå de 3 meterne bort til senga, og da er det ikke en smilende Rebecca jeg snakker om. 

  7. ORGANISER MER: planlegging av julegaver i August, sette av masse penger på sparekonto hver måned, handle inn for hele uken hver Mandag osv osv. Det burde vært meg, men det er så langt unna sannheten man kommer. Jeg er superflink til å organisere, rydde og ta ansvar på jobb - for det elsker jeg. Men hjernen og funksjonene i kroppen fungerer litt tregere hjemme - ihvertfall noen ganger 

  8. LEV LIVET: spis den isen du har så lyst på, eller kjøp den genseren du har siklet på siden forrige århundre. Ikke bruk så mye energi på å bekymre deg. Jeg kjøper meg gjerne en Snickers midt i uken, eller unner meg middag på restaurant hvis jeg har lyst på det. Bare lev livet litt, for en dag er det faktisk for sent!   Jeg vil ikke se tilbake på livet mitt og angre på det jeg ikke gjorde, derfor skal jeg virkelig ta tak i de tingene JEG føler jeg må bli bedre på, og om noen måneder er det helt sikkert noe som er bedre - imens nye utfordringer har dukket opp. Så da er det vel bare bra at jeg elsker en utfordring!

  HVA KAN DU BLI BEDRE PÅ?

 • Publisert: 06.11.2015, 20:42
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 19 kommentarer
 • TIL DEG SOM GIR FAEN I JOBBEN DIN

 • Publisert: 14.10.2015, 19:48
 • Kategori: Tanker og meninger


 • Ja, du som setter din egen egoisme fremfor å yte ditt absolutt beste på jobb. Til deg som ikke ser meg når jeg kommer inn i DIN butikk fordi jeg vil bruke mine penger hos deg. Til deg som kjefter og smeller når brukerne ikke gjør akkurat som du vil. Eller bare til deg som tror at arbeidsplassen din er en frisone: HVOR er arbeidsmoralen din?

  Hvor i arbeidskontrakten din står det at du ikke skal hilse på kunder, men heller stå med hodet hengende på halv tolv bak kassa slukt opp av det sinnssykt spennende som skjer på telefonen din? Eller hvor står det at du skal sitte på den late ræva di hele dagen når butikken bugner av mennesker? Jeg blir gal av dere! Hvorfor skal jeg dra kortet mitt hos deg, når jeg kan finne AKKURAT det samme i en annen butikk - hvor personalet ønsker meg velkommen og ønsker meg som kunde? Hadde jeg vært sjefen din hadde du vært arbeidsløs dagen før du ble ansatt, om du i det hele tatt hadde kommet så langt med den pottesure holdningen din.

  Dere er så mange. Dere tror dere slipper så billig unna. At vi ikke legger merke til hvor late dere er. Men jeg ser deg. Jeg ser at du hater meg fordi jeg forstyrrer deg i det du får dagens viktigste melding fra bestevenninnen din. Jeg ser at du ikke bryr deg om butikken, men kun den lønningen som tikker inn en gang i måneden. Men vet du hva? De pengene trylles ikke frem, og den lønningen du er så forbanna fornøyd med forsvinner så fort du har jaget bort all deres potensielle omsetning. Jeg skal personlig stå der med et gratulasjonskort den dagen butikken din går konkurs fordi du bare lekte butikk, og ikke innså at JEG var den som fikk butikken din til å gå rundt.

  Men dere som jobber i butikk er ikke alene. Dere er så mange fler enn du tror. Dere er helsefagarbeidere, sykepleiere, servitører, kokker, lærere og sikkert en hel haug med andre mennesker som ikke kunne brydd seg mindre om hvilket inntrykk jeg sitter igjen med etter vårt første møte. Og det er så synd, for det finnes så FORBANNA mange flinke mennesker der ute - både med, men også uten jobb. Mennesker som ville gjort alt for å få den jobben du har. Mennesker som skjønner hva det å drive butikk betyr, og mennesker som vet at brukere på sykehjemmet trenger en tydelig stemme og ikke en som kjefter og himler oppgitt meg øynene fordi de ikke hører hva du sier. Heldigvis er flesteparten gode mennesker herfra og til himmelen, så jeg sikter kun til deg som faktisk føler seg truffet. 

  Jeg har opplevd så mye dårlig. Jeg har opplevd å sitte på en DYR restaurant og ikke få tilbud om vann engang(slike ting som burde være en selvfølge), jeg har gått inn i en DYR butikk fordi jeg har fått lønning - men blitt ikke fått et hei fordi de ansatte står bak kassa og er mer opptatt av hverandre. Jeg har sett med egne øyne hvordan enkelte ansatte behandler de som bygget opp landet for oss, og jeg har sett rett inn i en ensom sjel som kun ønsker et smil før morgenstellet. Og jeg blir så flau. Jeg blir så flau over at du prioriterer alt annet enn de som kommer til deg for å få hjelp. Jeg håper virkelig du blir det samme!

  Jeg er så lei av dårlig kundeservice. Jeg er så lei av jenter (ja, flesteparten av dere er jenter) som står bak kassa og bare venter på å dra ned gitteret og komme seg hjem for dagen. Jeg har så lyst til å fortelle deg hvor dårlig holdningen din er der du står, men i frykt for å få hele kassaapparatet slengt i trynet lar jeg være.  Hvis du føler deg truffet, tenk litt ekstra over det. En dag er det ikke meg du ignorerer, men den øverste lederen i din butikkjede, og da tror jeg du kan se langt etter å bli månedens ansatt.

  Men så har vi alle dere fantastiske mennesker. Dere som smiler og hjelper meg når jeg trenger nye klær, eller dere som spør bestemor på sykehjemmet hvordan dagen hennes har vært. Dere som elsker jobben deres, eller ihvertfall later som ovenfor oss. Dere som står opp hver eneste dag og yter deres absolutt beste på jobb hele tiden. Dere som bruker en time ekstra på den skoleeleven som henger litt etter, og dere som legger merke til at vi ikke har mer vann igjen på bordet når vi er ute å spiser. ALT teller, enten du er overlege eller rydder søppel på Rådhusplassen etter VG lista. Din jobb er viktig, hvis ikke hadde du ikke hatt den. 


  Så hvor vanskelig kan det være å gjøre den skikkelig de timene du er på jobb?

 • Publisert: 14.10.2015, 19:48
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 41 kommentarer
 • hits