hits

Rebecca Holder

TIL DEG SOM GIR FAEN I JOBBEN DIN

 • Publisert: 14.10.2015, 19:48
 • Kategori: Blogg


 • Ja, du som setter din egen egoisme fremfor å yte ditt absolutt beste på jobb. Til deg som ikke ser meg når jeg kommer inn i DIN butikk fordi jeg vil bruke mine penger hos deg. Til deg som kjefter og smeller når brukerne ikke gjør akkurat som du vil. Eller bare til deg som tror at arbeidsplassen din er en frisone: HVOR er arbeidsmoralen din?

  Hvor i arbeidskontrakten din står det at du ikke skal hilse på kunder, men heller stå med hodet hengende på halv tolv bak kassa slukt opp av det sinnssykt spennende som skjer på telefonen din? Eller hvor står det at du skal sitte på den late ræva di hele dagen når butikken bugner av mennesker? Jeg blir gal av dere! Hvorfor skal jeg dra kortet mitt hos deg, når jeg kan finne AKKURAT det samme i en annen butikk - hvor personalet ønsker meg velkommen og ønsker meg som kunde? Hadde jeg vært sjefen din hadde du vært arbeidsløs dagen før du ble ansatt, om du i det hele tatt hadde kommet så langt med den pottesure holdningen din.

  Dere er så mange. Dere tror dere slipper så billig unna. At vi ikke legger merke til hvor late dere er. Men jeg ser deg. Jeg ser at du hater meg fordi jeg forstyrrer deg i det du får dagens viktigste melding fra bestevenninnen din. Jeg ser at du ikke bryr deg om butikken, men kun den lønningen som tikker inn en gang i måneden. Men vet du hva? De pengene trylles ikke frem, og den lønningen du er så forbanna fornøyd med forsvinner så fort du har jaget bort all deres potensielle omsetning. Jeg skal personlig stå der med et gratulasjonskort den dagen butikken din går konkurs fordi du bare lekte butikk, og ikke innså at JEG var den som fikk butikken din til å gå rundt.

  Men dere som jobber i butikk er ikke alene. Dere er så mange fler enn du tror. Dere er helsefagarbeidere, sykepleiere, servitører, kokker, lærere og sikkert en hel haug med andre mennesker som ikke kunne brydd seg mindre om hvilket inntrykk jeg sitter igjen med etter vårt første møte. Og det er så synd, for det finnes så FORBANNA mange flinke mennesker der ute - både med, men også uten jobb. Mennesker som ville gjort alt for å få den jobben du har. Mennesker som skjønner hva det å drive butikk betyr, og mennesker som vet at brukere på sykehjemmet trenger en tydelig stemme og ikke en som kjefter og himler oppgitt meg øynene fordi de ikke hører hva du sier. Heldigvis er flesteparten gode mennesker herfra og til himmelen, så jeg sikter kun til deg som faktisk føler seg truffet. 

  Jeg har opplevd så mye dårlig. Jeg har opplevd å sitte på en DYR restaurant og ikke få tilbud om vann engang(slike ting som burde være en selvfølge), jeg har gått inn i en DYR butikk fordi jeg har fått lønning - men blitt ikke fått et hei fordi de ansatte står bak kassa og er mer opptatt av hverandre. Jeg har sett med egne øyne hvordan enkelte ansatte behandler de som bygget opp landet for oss, og jeg har sett rett inn i en ensom sjel som kun ønsker et smil før morgenstellet. Og jeg blir så flau. Jeg blir så flau over at du prioriterer alt annet enn de som kommer til deg for å få hjelp. Jeg håper virkelig du blir det samme!

  Jeg er så lei av dårlig kundeservice. Jeg er så lei av jenter (ja, flesteparten av dere er jenter) som står bak kassa og bare venter på å dra ned gitteret og komme seg hjem for dagen. Jeg har så lyst til å fortelle deg hvor dårlig holdningen din er der du står, men i frykt for å få hele kassaapparatet slengt i trynet lar jeg være.  Hvis du føler deg truffet, tenk litt ekstra over det. En dag er det ikke meg du ignorerer, men den øverste lederen i din butikkjede, og da tror jeg du kan se langt etter å bli månedens ansatt.

  Men så har vi alle dere fantastiske mennesker. Dere som smiler og hjelper meg når jeg trenger nye klær, eller dere som spør bestemor på sykehjemmet hvordan dagen hennes har vært. Dere som elsker jobben deres, eller ihvertfall later som ovenfor oss. Dere som står opp hver eneste dag og yter deres absolutt beste på jobb hele tiden. Dere som bruker en time ekstra på den skoleeleven som henger litt etter, og dere som legger merke til at vi ikke har mer vann igjen på bordet når vi er ute å spiser. ALT teller, enten du er overlege eller rydder søppel på Rådhusplassen etter VG lista. Din jobb er viktig, hvis ikke hadde du ikke hatt den. 


  Så hvor vanskelig kan det være å gjøre den skikkelig de timene du er på jobb?

 • Publisert: 14.10.2015, 19:48
 • Kategori: Blogg
 • 41 kommentarer