Rebecca Holder

TIL DEG SOM ALLTID SLENGER DRITT

 • Publisert: 20.04.2016, 21:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • Ja, til deg som finner det interessant å rakke ned på andre mennesker. Til deg som føler et behov for å tråkke noen ned i søla, og til deg som tror drittslenging kun er å ytre en mening. Hvor gikk det galt?

  Jeg kan si såpass at jeg er en veldig snill person. Jeg har mye empati, og jeg har mye sympati. Jeg setter meg inn i andre mennesker følelser, og føler jeg er god til å lytte når noen har det vondt. Jeg holder heller kjeft, enn å ytre stygge meninger om andre, og jeg forsvarer de som ikke kan gjøre det selv, når de rundt meg slenger dritt. Dette er jeg stolt av. Det er en egenskap jeg alltid har hatt, og en egenskap jeg tror og håper jeg tar med meg i grava. Det er slik jeg vil leve livet mitt, og det er slik jeg kunne ønske at flere der ute tenkte. 

  SONY DSC

  Det er så vondt. Så vondt å lese alle de stygge kommentarene, og de er ikke engang rettet til meg. Det er så vondt å se hvordan du prøver å holde hodet oppe, men bak den trygge maska, finnes det ikke lenger selvtillit. Det er så vondt å lese at noen ikke lenger ønsker å leve, fordi du valgte å bruke det du kaller for ytringsfrihet på å rakke vedkommende ned. Og det er så forbanna vondt å se hvordan du koser deg, og tror oppførselen din er ok. Samtidig sitter det et annet menneske på andre siden, og har det vondere enn du kan fatte og begripe. Og du koser deg? Skam deg! 

  Det er vel for faen ikke ok. Du er ikke bedre enn meg. Du er ikke bedre enn noen, faktisk. Kanskje du er best i en pølsespisekonkurranse, eller kanskje du hadde best rekord i kulestøt på ungdomsskolen. Men det betyr ikke at du er et bedre menneske. Det betyr bare at du presterte bedre enn noen andre - der og da. Og det er kult for deg, det. Jeg kunne til og med unnet deg gleden, og jeg kunne unnet deg følelsen av å være best i noe. Men så fort du tar deg friheten til å fortelle et annet menneske at han eller hun ikke er bra nok - nei, da kommer jeg aldri mer til å respektere deg. 

  Jeg forstår ikke hvor dette skal ende. Ta bloggere som eksempel. Uansett hva de skriver, gjør eller tenker - så er det feil. Velger de å legge seg under kniven, må du jo fortelle det, for hvis ikke blir det ramaskrik for at du aldri fortalte det. Men velger du å fortelle det - ja, da burde du aldri ha sagt det, for du påvirker andre til å kanskje gjøre det samme. Og slik fortsetter det. Kommentarene strømmer inn, du godtar dem ikke, men de kommer bare på nytt. Det blir opprettet hatsider på nett, og det er jo så sykt kult. Det er kult å sitte der som det nettrollet på 40 år og slenge dritt til en jente på 21 år, fordi hun tok et valg du ikke støtter. Ja, det er jo så sinnsykt okei!

  SONY DSC

  NEI, det er ikke det. Det finnes ikke greit, og det finnes ikke noen gode unnskyldninger for å gjøre det. Det finnes ingen god grunn for mobbing, og det finnes ingen god grunn for drittslenging. Og jeg tror ikke det finnes håp en gang. Jeg tror det bare blir verre og verre! Hva skal skje med oss da? Skal vi bare se på, og godta det som skjer? Skal vi bare late som om vedkommende ikke bryr seg, så da kan vi også ignorere? Det er ikke sånn at at mobbing av fremmede på nett er noe verre enn mobbing på skolen. For i mine øyne er mobbing det samme uansett hvor det skjer, hvem det skjer med og hvordan det skjer. Det er kun et ord som kan beskrive det godt nok: FEIL! Helt feil og helt på tryne. Og jeg blir så forbanna!

  Jeg vet ikke hvem som leser dette innlegget. Jeg vet ikke om du føler deg truffet akkurat nå. Men om du gjør det - ta et par runder med deg selv. Ta en titt i speilet, og spør hva du får ut av det. Er det aggresjon? Depresjon? Kanskje du føler deg på bunn, og det hjelper å slenge dritt til andre? Ikke vet jeg, og jeg vil heller ikke vite. Jeg vil bare at du skal skjerpe deg. Jeg vil at du skal fortelle deg selv at det ikke er verdt det. For brått står du der helt alene, og kanskje det er du som en dag trenger støtte? Hvis du da har tatt valget om å støte alle fra deg med den dårlig holdningen din - ja, da får du bare sitte der alene! DET skal jeg unne deg, og jeg skal ha så latterlig god samvittighet! 

  Bare skjerp deg. Først da kan jeg like deg! 

 • Publisert: 20.04.2016, 21:32
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 22 kommentarer
 • 22 kommentarer

  Elena

  20.04.2016 kl.21:42

  Huff, slitsomt med sånne folk! De MÅ skjerpe seg.

  Elin Slåen

  20.04.2016 kl.21:46

  Helt enig med deg!

  Silje Romundset Karlsvik

  20.04.2016 kl.21:47

  Preach it! Godt blogginnlegg.. <3

  Marielle Kristine Eliassen

  20.04.2016 kl.21:58

  Dette er bare såå accurate.. Jeg skammer meg over menneskeheten, hvor den er på vei hen - men så har du sånne folk som meg og deg, som kjemper for å få stoppet mobbing og drittslenging. Sånne mennesker får meg til å få litt tro på den igjen. :D

  Men på grunn av sånne folk som bruker ytringsfriheten sin på den måten - skulle jeg ønske vi IKKE HADDE det engang. Og det er ganske trist i grunn, for om vi ikke hadde hatt det, så hadde vi ikke kunne skrevet sånn som dette og våre meninger, men vi hadde vel også kanskje sluppet dritt slenging .. :/

  smia

  20.04.2016 kl.22:26

  For et bra innlegg! Holder med deg 100%

  spisogspar

  20.04.2016 kl.22:26

  Ja noen klarer nok ikke å tie stille og finner nok glede i å slenge med leppa, desverre!

  Janne

  21.04.2016 kl.00:46

  Veldig bra innlegg! Er sååå enig, skjønner virkelig ikke greia med å slenge så med leppa altså. bra noen tar litt tak i det :D

  caroline

  21.04.2016 kl.04:27

  såå vacker!!

  viviann skarveland

  21.04.2016 kl.09:12

  det var veldig bra skrevet du for frem det viktigste her ! jeg er helt enig med deg mobbing i media å i hverdagen er blitt helt vanlig nett som mange andre ting men det betyr ikke at det er greit for det om. Men veldig mange er tøffere bak pc skjermen å skriver mye dritt noen på grunn av det er sjalu på personen det gjelder andre bare for å lage litt drama få oppmerksomhet på det dei skriver :)

  det er veldig godt at du er en sterk jente å at du setter deg inn i andres følelser det er en veldig god egenskap :)

  Carina

  21.04.2016 kl.10:16

  Kunne ikke vært mer enig med deg! Det at mennesker går så langt at de syns det er greit å hakke ned på andre fordi de ikke har samme meninger eller verdier er rett og slett for drøyt. Vi må takle det at mennesker er forskjellig, at vi har forskjellige meninger og ikke minst at vi ser forskjellig ut! Det at vi skulle skille oss ut burde ikke ha noe negativ betydning, heller det motsatte. Det burde være positivt at vi tørr å være annerledes, og ikke minst tørr å si vår mening uten at andre skal hakke ned på oss av den grunn!

  Therese Bråthen <3

  21.04.2016 kl.10:43

  Kjempe bra skrevet, du er utrolig flink til å omformulere deg på en voksen og fin måte! Kjempe godt lese stoff, fortsett med dette du er kjempe flink! :D

  fargelinjer

  21.04.2016 kl.21:03

  Veldig bra innlegg! Jeg støtter deg 100% ;)

  Turid

  24.04.2016 kl.20:38

  Fysøren så bra skrevet! Jeg kunne ikke vært mer enig i dette! Mennesker som rakker ned på andre er i bunn og grunn bare sjalu:/ Det er bra noen mennesker eier vet og empati og står opp for de som ikke klarer det selv, det er en fantastisk egenskap!

  REBECCA HOLDER

  24.04.2016 kl.20:40

  Turid: Ja, det er akkurat det. Folk slenger så mye med leppa, og jeg blir helt matt av å være vitne til det - ofte uten å kunne gjøre noe. Spesielt nettroll driter jo loddrett i hva JEG sier.

  Virkelighetensverden

  24.04.2016 kl.21:35

  Hallo!

  Enig at man ikke skal mobbe, men må presisere her at mobbing er noe som skjer over tid (gjenntatte ganger), der den som mottar kommentarene ikke er i stand til å forsvare seg.

  En blogg er noe valgfritt. Å ta f eks silikon er valgfritt. Om man velger å dele dette med alle som kan lese norsk, så må man også tåle å få noen negative kommentarer. Dersom man ikke tåler dette så burde man holde seg vekke fra sosiale medier.

  REBECCA HOLDER

  24.04.2016 kl.21:43

  Virkelighetensverden: Ja, mobbing er noe som skjer over lengre tid. Men drittslenging er heller ikke greit, om det så bare skjer en gang. Og hvem har sagt her at dette ikke skjer over lengre tid?

  Hva så om noen ønsker å ta silikon? JA, det er valgfritt, men du har ingen rett til å slenge dritt etter folk av den grunn. Leser man et par kommentarfelt - som for eksempel sraad.blogg.no, så får man se hva virkelig drittslenging er. Man skal vel få lov til å blogge selv om man ikke liker å få dritt slengt i trynet. Det handler langt i fra om at man må tåle dritt. Det handler mer om at mennesker som sitter bak skjermen sin må slutte å slenge med leppa. Helt ok å fortelle at nå har ting gått litt langt, men det kalles faktisk konstruktiv kritikk.

  Folk må da få lov til å operere seg hvis de vil, ta bilde i undertøy hvis de føler for det og sminke seg litt ekstra hvis de føler for det - uten å få slengt etter seg at de burde fått kreft, at de er noen forbanna horer og at de ikke burde få leve på denne jord! Og jeg mener også at hvis man syntes det er greit å slenge slike kommentarer, da er det vedkommende som burde holde seg unna sosiale medier, rett og slett!

  englevakt

  24.04.2016 kl.21:56

  Heii, skjønner det godt og er enig her :)

  Det er ikke alltid lett å skal ha det bra, noen får det til og noen blir psykisk svekket og føler seg nødt til å rakke ned på noen andre for å selv føle at de ikke er alene i dritten.

  Det fins desverre mange, rare årsaker til at dette forekommer. Veldig synd, men verden er forferdelig!

  Virkelighetensverden

  24.04.2016 kl.22:09

  Du skriver at man må få lov til å ta silikon uten å få "dritt". Helt enig, men om man velger å tjene penger på blogging så må man også regne med å få noe annet enn bare positive kommentarer. "Skal få lov til å blogge selv om man ikke liker å få dritt slengt i trynet" - Hun kan slå av kommentar feltet sitt.... men da tjener hun kanskje mindre penger/får mindre treff, og det vil hun ikke. Om man ikke tåler negative kommentarer: ikke blogg. Enkelt!

  Det er ikke en menneskerettighet å få dele livet sitt med alle som kan lese. Det er ikke et krav om at alle skal være enig med en person. Det er ikke en rettighet at ingen skal få kritisere deg.

  Du skriver at den som slenger dritt burde holde seg unna sosiale medier. Det er heller den som ikke tåler det som burde holde seg borte. Folk må få skrive og mene det de vil så lenge de holder seg innen norsk lov.

  REBECCA HOLDER

  24.04.2016 kl.22:15

  Virkelighetensverden: ja, folk skal få skrive det de vil. Men du krenker faktisk et annet menneske når du sier de burde dø, eller at de burde få kreft, og det strider i mot ytringsfriheten. Man skal få si det man mener, men da får man jaggu holde seg saklig og innenfor rimelighetens grenser, og ikke slenge direkte dritt. At du faktisk finner det greit å slenge direkte dritt er for meg helt uforståelig!

  hate

  24.04.2016 kl.22:42

  Vi trenger stygge kommentarer, vi trenger at folk får seg en ordentlig realitets sjekk. Dumsnille folk ender opp naive. Vi trenger en ny opplysningstid. Det å si sannheten er nå tabu og slemt.

  Vi er kommet i den posisjonen at naive folk som deg vil slippe inn muslimer som synes steining, slavehandel og dødsstraff for å forlate Islam er ok inn i Norge og resten av Europa. Dere som blir lurt av at media viser noen flyktninger ha det "ille". Dere som er i mot drittslenging og for sensur er det ekte problemet.

  Det er så klart noen som kan få unngå drittslenging, i denne kategorien er autister osv. Når du velger å legge ut livet og tankene dine på nett må du forvente dritt.

  REBECCA HOLDER

  25.04.2016 kl.15:31

  hate: Det fine er at jeg ikke en gang føler for å kommentere noe tilbake her :-) Kritikk og drittslenging er forskjellig - rett og slett.

  Stine

  24.04.2016 kl.23:53

  Bra skrevet, stå på videre, helt enig med flere, folk bør tenke på hva de skriver / gjør. Ønsker deg lykke til videre med bloggen <3

  Skriv en ny kommentar

  hits