Rebecca Holder

MAKTEN LIGGER I SOSIALE MEDIER

 • Publisert: 18.04.2016, 20:24
 • Kategori: Tanker og meninger
 • SONY DSC

  Lurer du på hvorfor du ikke får sove om kvelden? Eller hvorfor alle plutselig bruker samme hudpleieserie? Eller lurer du kanskje på hvem som har skylda i at venninnen din blir mobbet på nett? Det er oss. Vi er forbrukere, og fy faen så mye makt vi har! 

  Jeg er så lei. Jeg er lei av at vi aldri lenger er sosiale sammen, fordi vi er så opptatt av hva som skjer rundt oss. Jeg er så lei av at vi ikke lever, fordi vi må ta bilde til Instagram. Jeg er så lei av å lytte til syting om tinder daten fra helvete, når du selv har valgt å laste opp et bilde som ikke en gang ligner på deg. Kanskje hadde du møtt en fyr som faktisk likte deg - men da burde du også vise han hvem du er, og ikke hvem du ønsker å være. 

  Jeg er lei av folk som kommenterer dritt. Jeg er lei av dere som tror blogging ikke kan være en jobb, og jeg er lei av dere som rakker ned på andre mennesker, kun fordi de velger å være seg selv. Og jeg er lei av dere som sier at markedsføring på sosiale medier er en dårlig ide. Kjære deg - det er slik samfunnet har blitt, og enten du liker det eller ei - du må bare leve med det!

  SONY DSC

  Vi skal alltid være så tilgjengelige. Svarer vi ikke på første melding, så får vi en til. Svarer vi ikke på snapchat, så er vi dårlige venner. Tar jeg ikke telefonen, er det helt krise. Men hvorfor? Jeg klarte meg helt fint uten telefonen før, så hvorfor skal jeg ikke det nå? 

  Jeg skriver støtt og stadig om dette. Jeg skriver om det, fordi det er noe som opptar mye plass i hodet mitt. Jeg skriver om det, fordi jeg vil at folk skal bli litt bevisste - inkludert meg selv. Jeg er ikke perfekt jeg heller. Jeg elsker telefonen min, og bruker mye tid foran mac´en. Jeg streamer fra Ipaden, og legger ut fine bilder av meg selv på Instagram. Men jeg vil så gjerne at vi alle bare kan være .. sosiale? Være mer oppmerksomme på det som skjer foran oss, og mindre på det som skjer innenfor sosiale mediers rammer. Jeg har ingenting i mot sosiale medier, folkens. Jeg digger det! Markedsføring for store bedrifter kan aldri ha vært så effektivt som det er nå? Men det betyr ikke at vi ikke skal ta oss tid til hverandre. 

  SONY DSC

  Men en ting er sikkert: markedsføringen funker. 

  Jeg kan ramse opp liste etter liste på ting jeg gjerne skulle kjøpt meg. Ting jeg ønsker meg, og ting jeg kunne ønske jeg eide. Disse tingene har ikke bare falt ned i hodet på meg en kald Desember natt. Jeg har sett det på en blogg, på instagram eller på en kul film på youtube. Jeg har klikket meg inn på nettbutikker, og jeg har kjøpt meg det jeg vil ha. Og hvem tjener på dette? Jo, bloggeren selvfølgelig. Og hva så??? Jeg får det jeg vil ha, og bloggeren tjener noen kroner på det. Jeg kunne faktisk ikke brydd meg mindre. At noen andre oppnår suksess - det er faktisk helt greit. 

  Også sitter det noen på sidelinjen som mener sosiale medier ikke betyr makt? At følgere ikke betyr suksess? De lever av det, folkens. Det er en jobb, og de jobber MINST like hardt som du og jeg. Og i mens de hover inn penger, sitter du å slenger dritt - noe som gjør dem enda mer populære på de sosiale mediene. Du kan si så mye dritt du vil, men til syvende og sist gir du dem bare enda mer publisitet. Sorry ass, men du kan bare ikke vinne. 

  SONY DSC

  Hvis sosiale medier ikke har makt, hvem har makt da? 
   

 • Publisert: 18.04.2016, 20:24
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • 20 kommentarer

  pegas00z

  18.04.2016 kl.20:29

  Fyf WORD

  REBECCA HOLDER

  18.04.2016 kl.20:43

  pegas00z: Godt noen er enig, hehe

  Pernille

  18.04.2016 kl.20:42

  Sant som du skriver :) BTW, fine bilder!

  REBECCA HOLDER

  18.04.2016 kl.20:43

  Pernille: takk :-)

  cheerchrissy.blogg.no

  18.04.2016 kl.20:48

  Er så sant det du skriver!

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.10:59

  cheerchrissy.blogg.no: Ikke sant, hihi !!

  Anne Grethe

  18.04.2016 kl.21:19

  Du har helt rett, dessverre. Dessverre fordi det skaper mobbing om du ikke har akkurat det "alle" andre har. For unge mennesker. For de som er annerledes. Det er beintøft å vokse opp i dag fordi samfunnet faktisk skaper slike krav. Men ja, du taper hvis du ikke henger med...

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.10:59

  Anne Grethe/FotoSeljordslia: ja, det er veldig sant. Det skaper mobbing, men det skaper også et usosialt samfunn. Finnes mye positivt, men gurimalla så mye negativt ved det også ..

  spisogspar

  18.04.2016 kl.21:20

  Er så enig med deg!

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.10:59

  spisogspar: fint å se at jeg ikke er alene om det!

  Irene

  18.04.2016 kl.22:36

  Det er helt sant at sosiale medier har kjempe makt :)

  Likte veldig godt dette innlegget ditt, kjenner meg veldig igjen i det når jeg leser, for i dagens samfunn er man VELDIG opptatt av hva som skjer rundt en, selv når man skal prøve å være sosial, så detter man inn i sin egen lille boble flere ganger :P

  Det er faktisk skremmende syns jeg og jeg prøver å slutte, men de sosiale mediene har helt klart overtaket på meg...

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.11:00

  Irene: Ja, ikke sant! Man er veeeldig opptatt av det !!

  Maria Bergheim

  19.04.2016 kl.00:04

  Veldig bra skrevet!

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.11:00

  Maria Bergheim: Tusen takk for det :)

  Carina

  19.04.2016 kl.11:27

  Kunne ikke vært mer enig og kjenner meg så igjen i det du skriver. Det å bruke alt for mye tid på telefonen og bare la verden gå forbi er en ekstremt dårlig uvane. Når jeg sitter med skole setter jeg alltid på flymodus på telefonen, og det er så deilig!! Det å gjøre det samme på fest er en super ide. Er så kjedelig når du er med dine nærmeste venner, men alle sitter på telefonen! Alle på bli flinkere til å være til stede :)

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.11:29

  Carina: så utrolig smart å sette den på flymodus! Da slipper du å bli nysgjerrig når noe plinger!! Vi har begynt å gjøre det hos oss når vi har middagsgjester. Alle legger mobilene i en haug, slik at vi bruker tid på hverandre, og ikke på mobilen. Eneste gangen den blir brukt er når jeg må ta et par bilder til bloggen, haha. Men det tar typ 2 minutter :-)

  cuskima

  19.04.2016 kl.13:01

  Eg tror forbrukere har mer makt enn de tror...slutter vi handle enkelte varer går de ut av sortementet...slutter vi å gjøre ulike ting så vil de fade vekk.......desverre er det vanskeligere å få kontroll på netttroll og mobbere enn å feie for egen dør.......så om vi alle løfter blikket opp fra netttroll og idioter og setter våre mål mot bedre ting å fokusere på så er det litt som om netttrollene mister litt effekt....

  Eg er helt i mot en uniform verden og eg er litt eldre enn deg,men eg har vært ung og eg fant tidlig ut at eg ikkje kunne være eller ville være som alle andre.da ble eg kun en blek kopi..eg ville heller være megselv.helt og holdent og heller være litt anderledes and litt gal:)

  Vet du hva? Det gjør meg til en mye lykkeligere person...

  Eg er mye oftere lykkelig enn mange andre eg kjenner....eg finner glede i små ting.....eg er positiv og optimistisk og eg er ydmyk og takknemlig for livet og eg føler at dette gjør meg til en bedre person enn eg ville vært....om eg bare fulgte strømmen.....

  lykke til på din vei <3

  Therese Bråthen <3

  19.04.2016 kl.13:06

  Kjempe godt illustrert og utrolig bra skrevet! Sosiale medier er makt, å sånn er det dessverre i 2016. Jeg er totalt avhengig av alt som har med sosiale medier å gjøre, å det er noe så forbanna dritt! Men det er vel sånn det er da! :)

  REBECCA HOLDER

  19.04.2016 kl.13:46

  Therese Bråthen: Ja, sånn er det bare, rett og slett, haha! Jeg også er jo det, men prøver i hvert fall å legge det bort når jeg ikke trenger det, og andre mennesker gjerne vil ha oppmerksomheten min :)

  Therese Bråthen <3

  19.04.2016 kl.14:05

  Ja, det er det jeg prøver på også! :) Men enkelte ganger er det vanskelig merker jeg , for jeg vil jo oppdatere de som følger meg med hva jeg gjør :p hehe

  Skriv en ny kommentar

  hits