Rebecca Holder

FORBANNA MORALPOLITI

 • Publisert: 09.11.2015, 21:28
 • Kategori: Tanker og meninger


 • Har du noen gang tatt deg selv i å ta så mange selfies at meldingen om fult lager på telefonen dukker opp? Eller den panikken som brer seg utover når du skal sminke deg en tidlig lørdagsmorgen, men pudderet plutselig ser ut til å være tomt? Det har ihvertfall jeg, og det er noe jeg virkelig hater. Man vil jo vise seg frem fra sin absolutt beste side. Være den personen som alltid ser fresh ut, har fine klær og smiler gjennom hele dagen. Man ønsker alltid noe for seg selv, enten det er ambisjoner i arbeidslivet, eller bare å legge seg under kniven for å justere på noe man ikke er fornøyd med. Men hva skjer hvis man velger å dele det med andre mennesker? Havner det på feil persons ører, sitter du plutselig med moralpolitiet langt opp etter strupen.   Og hvem er vel du til å dømme hva andre mennesker ønsker med livet sitt? At du ikke liker en person som provoserer for å komme seg på topp, er vel bare bygd opp av sjalusi for at du ikke får det til selv? Jeg unner ALLE å nå langt i livet. Jeg unner ALLE å oppnå suksess, spesielt hvis man har jobbet hardt for det. Jeg syntes det er greit hvis du ønsker å kjøpe en veske til 15K, eller at datteren din får en Parajumper fordi hun ønsket seg det. For hva de menneskene rundt meg velger å bruke sine penger og sin tid på, har jeg null og niks med å gjøre. Det er ikke min sak, og jeg kunne ikke brydd meg mindre. 

  MEN, selv om ikke jeg bryr meg, er det andre som bryr seg. Og noen tar det ofte litt for langt. Jeg leser nemlig en haug av blogger. Alt fra toppbloggere som Sophie Elise, Ida Wulff og Andrea Badendyck, til mindre blogger av for eksempel gamle venninner. Og hva skjer i kommentarfeltet når noen av disse legger ut bilde av sitt nyeste innkjøp? En Chanel, en Cèline eller en vinterjakke de færreste 19 åringer har råd til å kjøpe selv? Jo, moralpolitiet er raskt på saken om å fortelle hvor forbanna teit det er, eller hvor mye annet fornuftig man kunne kjøpt for de pengene. Eller så blir man fortalt at det er så kvalmt med bloggere som hele tiden skal vise hvor mye penger de har, og at man rett og slett skal gjemme alle pengene på en sparekonto og aldri vise dem til verden. Og listen er LANG. Og irritasjonen hos meg bare vokser og vokser. For hvem er vel du til å fortelle andre mennesker hva som er riktig og galt? Hvem er vel du til å bestemme hvordan man skal leve livet sitt? Nei, du er absolutt ingen. La nå folk unne seg det de ønsker. Enten det er en Chanel til 40k, eller et ekstra lag med brunkrem i fleisen en lørdagsmorgen.   Min favorittblogger gjennom alle år har uten tvil vært Sophie Elise. Ikke fordi jeg er så enig i absolutt alt hun skriver, men fordi hun er så mye smartere enn de aller fleste. Hun har hele tiden vært klar over at å provosere - det gir deg en vei til topps. Og tilbakemeldingene har vært mange, både positive, men også så forbanna mange negative. Og dette vet jeg, fordi jeg elsker å lese kommentarfelter. Enten på artikler på VG.NO, eller kommentarfeltet til en som liker å provosere. Og folkens - fortsett med det. Provoser litt, gå utenfor komfortsonen og vis hvem dere er. Jeg skal ihvertfall bli flinkere til å bry meg mindre om hva andre mener, og mer om hva jeg ønsker for meg selv. For jeg tror ikke man kommer noen vei her i livet ved å alltid la moralpolitiet bestemme hva som er best for deg. 

  JA, dette er kanskje satt litt på kanten. Jeg er ikke personen som selv hadde prioritert 15k til en veske, men dette er realiteten. Det er altfor mange som velger å blande seg inn i andre menneskers valg, og jeg skjønner bare ikke at dere orker. OG, jeg vet det er en bakside med dette også. Jeg VET at mange føler presset, noe som er veldig synd. Jeg blir selvfølgelig å "svare" på mitt eget innlegg etterhvert, med nettopp dette som tema! Det er en stor debatt, og jeg tror aldri man kan si hva som er rett, og hva som er galt å mene her. Men som sagt: jeg kommer tilbake til temaet med en annen vinkling en annen dag. Over og ut!

  HVA TENKER DERE RUNDT DETTE? 

 • Publisert: 09.11.2015, 21:28
 • Kategori: Tanker og meninger
 • 20 kommentarer
 • 20 kommentarer

  Storesøstertilsophia

  09.11.2015 kl.21:38

  Jeg kjenner meg utrolig lett igjen, og VELDIG enig! ;) <3

  REBECCA HOLDER

  09.11.2015 kl.21:39

  Storesøstertilsophia: godt jeg ikke er alene om det!

  Michelle

  09.11.2015 kl.21:41

  Så sant Rebecca, så sant!

  Maya Izabella

  09.11.2015 kl.21:42

  jo jeg er enig... Men uenig om Sophie Elises smart egenskaper =) hun er lur, men ikke så smart/klok... de fleste vet at jo mer dirty man blir, jo mer debatt blir det... Men fra en søt jente har hun forandret seg til en...jeg kan ikke si at hun er pen måten hun ser ut på nå... Og jo hun har blitt populær med å pusse på sin kropp, og skape skandaler, men snart har hun ingen ting å pusse på, og kroppen blir bare styggere og styggere, og folk blir mer og mer lei... Så hun har aldri falt i min smak, men så har alle forskjellige smak og meninger, og det har alle rett til..

  REBECCA HOLDER

  09.11.2015 kl.21:45

  Maya Izabella: Det er jeg faktisk veldig uenig i, hehe. Jeg personlig føler meg truffet av mange av innleggene hennes, og mener hun tar opp mange viktige temaer, som hun påvirker andre positivt med. Men selvfølgelig - hun har spilt mye på kropp, men jeg tror nok ikke det er bare det som har fått hun dit hun er i dag. Men som du sier: alle har jo forskjellige meninger, og spør man 10 på gata om akkurat den jenta der, tror jeg alle har en eller annen ulik mening, haha :)

  Etnyttkapittel

  09.11.2015 kl.21:53

  Er forsåvidt enig i det du skriver, folk bør få kjøpe det de selv ønsker. Men jeg liker ikke alt det drar med seg. Mobbing, press og redsel for å falle utenfor. Man bør som 15 åring (eller hvilken som helst alder egentlig) også ha rett til å IKKE ha dyre jakker og vesker. Men i enkelte miljøer er det faktisk sånn at de med dyrest veske er de kuleste og mest populære. Og jeg spør: hva er egentlig hensikten med en jakke til 8000? Det er vel i bunn og grunn et statussymbol? kvalitet får man kjøpt til under en tredel av prisen, og en veske til 20 000 er vel bare for å vise seg. Trist at noen ikke har bedre selvtillit enn at man må hevde seg gjennom dyre ting... Det er DET jeg ikke liker. Ellers er jeg absolutt enig med deg! Ha en fin kveld!

  Constanza Marcela

  09.11.2015 kl.21:54

  Skjenne meg litt igjen ja <3

  REBECCA HOLDER

  09.11.2015 kl.21:58

  Etnyttkapittel: Jeg skjønner så absolutt hva du mener, og jeg tenkte litt frem og tilbake på akkurat dette før jeg postet innlegget. Men så tenkte jeg at dette er den ENE siden, også finnes det jo 10 ++ sider til, og alle de sidene er - som du sier, ikke bare fine. Poenget mitt er vel mest at dette moralpolitiet jeg snakker om også skaper mobbing. Og dette er som regel voksne personer. Jeg syntes at hvis Helene på 17 år har spart alle bursdagspengene sine og kjøpt seg en veske hun er fornøyd med, så skal hun få lov til å være fornøyd med den - (selv om jeg selv syntes det er ganske sykt å kjøpe en veske til flere tusen). Men så er det synd for Helene når hun etterpå leser alle kommentarene fra VOKSNE mennesker som hvor patetisk hun er osv osv. Men for all del, jeg er veldig enig med deg også, og hele denne debatten er jo veldig stor, og kommer nok aldri til å finne noen ende. Men takk for kommentar, har tenkt på akkurat det samme selv :) Ha en fin kveld du også!

  - Helene Runde -

  09.11.2015 kl.22:56

  Kjenner meg igjen, og er såå enig! Ha en fin uke videre :-)

  Leah Isabell V

  09.11.2015 kl.23:35

  Kjenner meg igjen og skjønner så godt hva du mener!

  Marie Nilsen

  10.11.2015 kl.00:06

  Folk bør fokusere mer på seg selv og det som angår dem, ikke alle andre! Om noen ønsker å bruke store summer på klær og vesker får det være opp til hver enkelt:) selv synes jeg det er helt vanvittig å bruke 40000 på en veske i så ung alder, men jeg respekterer at andre tenker anderledes og prioriterer forskjellig fra meg :)

  Stå på videre søte du!

  Susanne <3 :*

  10.11.2015 kl.01:16

  Jeg har ikke så mye til overs for de som skal kritisere alt, så lenge man er en bra person moralsk sett, ser jeg ikke grunnen til å kritisere folk for å unne eller gjøre ting som gjør at de føler seg bedre :-)
  så enig :-)

  Madelen

  10.11.2015 kl.10:06

  Enig i det du sier her! Jeg personlig kunne ALDRI brukt så mye på en veske. Men har du haug med penger så er det jo lett å gjøre det. Jeg syns uansett at det er helt sykt - men det er bare min mening. Jeg har vokst opp i dårlig økonomi med alenemor, og har aldri vært rik sånt sett. Så for meg blir det helt uaktuelt, og det er ikke en verdi for meg i det hele tatt å ha en dyr veske, det blir for overfladisk for meg da. Men vi er forskjellige, ikke sant. Det blir opp til enhver! Vi alle har ulik oppvekst og verdier opp gjennom.

  REBECCA HOLDER

  10.11.2015 kl.11:56

  Helene Runde: Godt jeg ikke er alene. Takk, ha en fin uke du også :-)

  REBECCA HOLDER

  10.11.2015 kl.11:57

  Marie Nilsen: Det er akkurt det jeg også tenker! Selv om jeg kanskje ikke ville gjort det selv, har jeg ingenting med hva andre ønsker å gjøre, hehe :)

  REBECCA HOLDER

  10.11.2015 kl.11:58

  Susanne :*: amen !!

  REBECCA HOLDER

  10.11.2015 kl.11:59

  Madelen: Nei, og det skjønner jeg så godt. For meg er det bare poenget med at ingen har noe med hva JEG eller andre mennesker rundt velger å bruke SINE penger på. Enten man tjener forbanna godt eller har spart i evigheter. Jeg bryr meg ikke, og voksne mennesker på sosiale medier burde også slutte å bry seg så mye, haha

  Mailen Natanie

  10.11.2015 kl.15:48

  Her er jeg faktisk helt enig med deg. Og for å tilføye fet;jo, Sophie Elise er absolutt klok/smart, eller så hadde hun nok aldri kommet dit hun er idag, for det er jo overhodet ikke bare kroppen hennes som har fått henne dit, haha.

  Og folk som kjøper seg dyre ting tror jeg faktisk ikke kun tenker status, eller på hva alle andre mener. Jeg for eksempel, jeg har en jakke til godt over 5000,ikke fordi jeg bryr meg om prisen, status eller hva andre tenker om meg, men fordi jeg synes akkurat denne jakken var utrolig fin, perfekt passform, farge og utseende generelt, noe som betyr mer for meg enn hva andre skulle tenke og mene om jakken, eller evt meg med jakken på. Men det betyr ikke at jeg ser ned på andre som kjøper jakken sin på Cubus, h&m osv av den grunn, for jeg bruker klær derfra selv! Så at dyre klær og generelt materialistiske ting skal skape mobbing og press synes jeg er dumt, er vel de (som du skriver) som kommenterer nedlatende om det som skaper presset og "mobbingen". Skal man bli sett ned på kun fordi man har lyst og råd til å gå med klær/sko med en litt høyere prislapp så går det jo samme veien igjen, haha - så egentlig er det en ond sirkel. Folk burde heller passe på seg selv enn å mene noe om alle andre og hva de bruker pengene sine på og ikke, ærlig talt. Supert innlegg :-) ble litt revet med her jeg sitter med hormonspreng, haha

  Silje Reistad

  10.11.2015 kl.17:27

  Jeg er så enig. Folk blander seg i ALT for mye, jeg fatter ikke hvorfor de gidder! Kjempebra skrevet :)

  Skriv en ny kommentar

  hits